איריס קול

כשהמעלות עולות, המחצלות נפרסות

סושי עם אגס, אויסטר ללא צדפה וקרם ברולה פרווה - את כל הטוב הזה תמצאו במסעדת 'טאטאמי' • אבל מה זה בכלל 'טאטאמי?' כבר תגלו • קרסו יוצא לאכול


סטונדטים שלומדים באוניברסיטת תל אביב, האייטם הזה עבורכם (אבל לא רק): אם אתם רוצים לאכול סושי בין שיעור סטטיסטיקה א' למבוא למדעי המחשב, גשו למסעדת טאטאמי שבקצה הרחוב, ותקבלו את אחת מהחוויות האסיאתיות הטובות שנראו כאן; כמדי שבוע, פרופסור רפי קרסו יצא לאכול, וחזר אלינו עם ביקורת שגרמה לנו לרצות לאכול טטאקי טונה - אפילו ששורות אלה נכתבו מוקדם בבוקר. 

לפני חודשיים ברחוב איינשטיין 7 בתל אביב הוקמה מסעדת טאטאמי - או 'מחצלות קש' אם תרצו את זה מתורגם לעברית. למסעדה, אשר מבוססת על המטבח האסיאתי, יש כשרות פרטית שלא מטעם הרבנות, כך שאסור להכריז עליה באופן רשמי שהיא כשרה, אבל לא תמצאו בה בשר לצד חלב או מאכלים לא כשרים. התפריט המגוון כולל בתוכו מנות סושי, מנות ווק, נודלסים, דגים נאים ושיטות הבישול בו משלבות את המטבח היפני, ההודי והוויאטנמי גם יחד. 

"תחילה הזמנתי טטאקי טונה", סיפר קרסו. "המנה הגיעה מסודרת כל כך יפה בצלחת, כך שהיה חבל לחרב אותה". פרוסות של טונה צרובות מסביב נפרסו והוגשו עם רוטב פונזו הדרים וסלט קטן שהורכב מגזר, קולורבי, בצל סגול, אפונה ומעט וואסאבי. "הרכות והנימוחות של הטונה עם הפריכות של הסלט השתלבו כחגיגה מתפצחת בפה שהעניקה טעמים רבים". והמחיר? 64 שקלים. 

לאחר מכן הזמין הפרופסור לחמניות מאודות ממולאות בקונפי שוק אווז שלוו ברוטב סאטה בוטנים, חסה, כרוב לבן, בצל ירוק, ג'ינג'ר כבוש ותערובת של לא פחות משבעה תבלינים יפנים. "הרוטב לא הציף את המנה, אבל ניתן היה לחוש אותו בכל ביס כמו שצריך. המנה, שעלתה 53 שקלים, הייתה מאוד טובה, אם כי מוטב היה לו הלחמניות היו קצת יותר אווריריות". 

וכמו בכל מסעדה אסייתית גם כאן ניתן למצוא מגוון רולים של סושי, אפילו כאלה שמשלבים בתוכם את פירות העונה. "לקחתי רול אינסיידאאוט עם אגס, גזר, אבוקדו ומיונז. האגס הוסיף התפצחות, רעננות, חמיצות ומתיקות לסושי שהגיע עם מעטפת של פילה מוסר. ב־47 שקלים אכלתי רול נהדר". 

המנה העיקרית שאכל קרסו אומנם נקראת 'אויסטר' - צדפה, אבל היות ומדובר במסעדה כשרה, אין הכוונה לצדפות אלא למניפה גדולה של חזה אווז שמוגשת לצד ירקות ירוקים ואורז לבן. ב־128 שקלים גם אתם תוכלו לקבל "מנה מצויינת עם פרוסות עסיסיות וערימת ירקות פריכה. האורז ליווה את המנה יפה והיה עטוף בשבבים של שקדים קלויים. אחלה שילוב". 

את הקינוח - קרם ברולה, תיאר הפרופסור כ'קינוח הטוב ביותר' שאכל. הקרם עשוי מחלב קוקוס והוגש עם פיסות בצק פריך שמעליו קרם פטיסייר וסוכר מקורמל. "כל זה ישב על מצע שטרויזל מתקתק, ופשוט אין דברים כאלה. מנה מדהימה לכל הדעות", סיכם, והבטיח: "אחזור לשם די בקרוב".

   

עריכה: מיכל דאבי 

05/06/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


רפי קרסו יוצא לאכול
רפי קרסו יוצא לאכול  |  צילום: רמי זרנגר
Paris