צרכני הקנאביס הרפואי ניגשים לבתי המרקחת עם מרשם אך לא מקבלים את החומר שמגיע להם. מהי הסיבה לכך? אורן לייבוביץ', עורך מגזין 'קנאביס', ויוסי (שם בדוי) הסובל מגב שבור ולא מצליח להשיג את הקנאביס הרפואי לו הוא זקוק, התייחסו למחסור הקנאביס ולאופן בו הרפורמה בתחום פוגעת דווקא בחולים.
ליבוביץ': "זה מחדל שנמשך ולא מפסיק. אין דין ואין דיין. משרד הבריאות לא מוסר תגובות ואין שום התייחסות למצב הזה. בגלל איזושהי דחיפות של משרד הבריאות להניע את הרפורמה, נוצר מצב בו מטופלים הועברו בכוח אל קבלת אספקת הקנאביס הרפואי דרך בתי המרקחת. בגלל כל הרגולציה אין חומר מתאים בבתי המרקחת. מטופל שמגיע עם מרשם שקיבל מרופא אל הרוקח, נאמר לו שאין חומר על המדפים. הרוקח מפנה את המטופל לרופא על מנת שישנה את המינון כדי שהוא יוכל לספק לו את הקנאביס. מה הטעם במינון אם משנים אותו בהתאם למלאי ולא בהתאם לאופי הטיפול? הרפורמה קובעת שהרופא נדרש לרשום קטגוריה ספציפית עבור מטופלי הקנאביס, אם הסוג הספציפי לא קיים על המדף – אין למטופל אפשרות לקבל סוג אחר של הקנאביס".
יוסי (שם בדוי) הוא נכה על כיסא גלגלים שהשתמש קבוע באישור לעשן את הקנאביס הרפואי. מה קרה כעת?
יוסי (שם בדוי): "בזכות הקנאביס הרפואי הצלחתי להיגמל מהתרופות הנרקוטיות שהפכו אותי לעצבני וכעוס. הצלחתי לחזור לעצמי. בשנה האחרונה נדרשתי לקחת את הקנאביס דרך בתי המרקחת. הרופאה נהגה לתת לכל מטופל מכסה מסוימת שתספיק לו לתקופה לה הוא דרוש. כשמגיעים לבתי המרקחת מסתבר שניתן לקחת רק את הזן ספציפי שרשמה הרופאה. מי שחי מקצבת הביטוח הלאומי נדרש לשלם כסף רב עבור הקנאביס. דבר שאילץ אותי לחזור לנרקוטיקה".
ליבוביץ': "בימים אלו הנושא הגיע לבג"ץ וקמה קריאה להחזיר את המצב לקדמותו כך שהמטופלים יוכלו לרכוש קנאביס ולא רק זן ספציפי. להגבלה המדוברת של משרד הבריאות אין שום אח ורע בעולם. אין לזה שום בסיס מדעי. הכל מניסיון להפוך את הקנאביס לתרופה שתוכל להירשם ביתר קלות. המינונים הם אלו שגורמים למחסור ולאנשים כמו יוסי (שם בדוי) שנפגעים".
*ממשרד הבריאות לא נמסרה תגובה עד מועד שידור האייטם
עריכה: איתמר זיגלמן