אלוף משנה (מיל') שרון זגגי-פנחס, כיהנה עד לאחרונה בתפקיד התובעת הצבאית בצה"ל, והתמודדה עם כמה וכמה תיקים מורכבים ופרשות גדולות בהן היו מעורבים בכירים במערכת הצבאית. החל מפרשת אופק בוכריס, ועד לפרשת אלאור אזריה.
בראיון ראשון כאזרחית, התייחסה זגגי-פנחס לפרשות אלו, דיברה על התנהלות התיקים ועל עמדתה על הדרך שבה התנהלו הדברים מבחינה משפטית, ציבורית וצבאית.
זגגי- פנחס לא יכלה שלא להתייחס לפרשת אונס בת ה־7 מבנימין, ולשאלה האם הכשלים שעולים מהדרך שבה נוהלה החקירה אינם מצביעים על כך שהפרקליטות הצבאית היא לא הגוף המתאים לטיפול בתיקים מסוג זה.
יחד עם זאת אישרה זגגי-פנחס: "לרוב לא מטפלים בתיק מהסוג הזה בפרקליטות יהודה ושומרון ומדובר בתיק חריג, בגלל שמדובר בתיק שבו הקורבן לפשע היא קטינה, ובדרך כלל הפרקליטות הצבאית אינה מטפלת בתיקים מהסוג הזה"
על הסדר הטיעון עם אלוף משנה במיל' אופק בוכריס אומרת אלוף משנה (מיל') כי היא שלמה לחלוטין עם ניהול התיק והסדר הטיעון שנחתם בהסכמת כל הצדדים: "לאורך כל ניהול התיק לא קיבלתי מסרים, עשיתי את עבודתי, פעלתי באופן המקצועי ביותר ובחנתי את הדברים מתוך ראיה נקייה ואמיתית של הדברים". עוד הוסיפה: "מקרה בוכריס זו דוגמה טובה מאוד לטיפול מהיר וחד משמעי של הצבא. בוכריס הושעה באופן מידי, המינוי שלו בוטל, הוא סיים את שירותו, הורשע בעבירה פלילית על רקע מיני והורד בדרגה - זה היה מסר חד וברור והוא חלחל לתוך הצבא לאחר שהפרשה הסתיימה".
בהמשך הראיון התייחסה באריכות לסיפור הלוחמות שלקחו חלק בפיילוט שערך צה"ל בנושא שילוב הבנות בשריון. הבנות הטיחו את טענותיהן באופן פומבי בתוכנית המקור בערוץ 13 ואמרו כי הם תפננה לבג"צ: "בסיפור הזה נקודת המוצא מבחינה משפטית זה בג"צ אליס מילר. אם תהיה פניה לערכאה משפטית והטענה תהיה שצריך לקדם את עקרון השוויון ולהעדיף אותו על פני משאבים, עשויה להיות כאן טענה משפטית שיש לה משקל".
עוד הוסיפה זגגי-פנחס: "קטונתי מלנבא את החלטות בית המשפט העליון אבל בג"צ כבר הפך טענות שנבעו משיקולי משאבים לטובת עקרון השוויון. דיון מהסוג הזה, בנוגע לבנות בשריון, יכול להפוך לדיון משפטי מהותי, שבג"צ יכול להידרש ולעסוק בו"