לאחרונה נערך מחקר בו בדקו, האם צריכת מוצרי חלב יכולה להגדיל את כמות הלקטאז במעיים. לפי התוצאות אין כל קשר בין צריכת מוצרי חלב לבין כמות האנזים שהגוף מייצר, אבל קרה משהו מעניין אחר – צריכת מוצרי החלב גרמה להתפתחות חיידקים שאוהבים לקטוז במעי הגס. החיידקים האלו ייצרו את האנזים המפרק, ובכך גם הפחיתו את כאבי הבטן והתופעות לאחר צריכת מוצרי חלב.תוכל לנסות לצרוך כמות מתונה של מוצרי חלב ולבדוק האם התופעות נעלמות אחרי כמה ימים. בגבינה צהובה, כדאי לדעת, כמעט שאין לקטוז.