ד"ר מאיה רוזמן

רגישות ללקטוז

האם אנשים שרגישים ללקטוז אבל אוהבים מוצרי חלב, חייבים לוותר על זה?


לאחרונה נערך מחקר בו בדקו, האם צריכת מוצרי חלב יכולה להגדיל את כמות הלקטאז במעיים. לפי התוצאות אין כל קשר בין צריכת מוצרי חלב לבין כמות האנזים שהגוף מייצר, אבל קרה משהו מעניין אחר – צריכת מוצרי החלב גרמה להתפתחות חיידקים שאוהבים לקטוז במעי הגס. החיידקים האלו ייצרו את האנזים המפרק, ובכך גם הפחיתו את כאבי הבטן והתופעות לאחר צריכת מוצרי חלב.תוכל לנסות לצרוך כמות מתונה של מוצרי חלב ולבדוק האם התופעות נעלמות אחרי כמה ימים. בגבינה צהובה, כדאי לדעת, כמעט שאין לקטוז.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/08/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris