"תחושה של חוץ לארץ", אמר פרופ' רפי קרסו על ביקורו במסעדת '416' הטבעונית, והוסיף: "המסעדה נפתחה על ידי 2 אחים תאומים שנולדו וחיו שנים בארצות הברית. מהתקרה יורדים צמחים אמיתיים ירוקים ולא מפלסטיק. האוכל כולו מהצומח ומיוצר אצלם". מה במסעדה כבש כל כך את הפרופסור?
"לא יאומן כי יסופר, 416 היא מסעדת גורמה טבעונית שמוכיחה שאפשר לאכול טבעוני טעים מאוד ולא פחות טוב ממסעדות גורמה אחרות. היא עושה עם צמחים את הלא יאומן. המסעדה נפתחה על ידי שני אחים תאומים שחיו שנים בארה"ב. עיצוב המסעדה מושקע וכשנכנסים נחשפים לצמחים ירוקים אמיייתם שיורדים מהתקרה. בתפריט נמצאים מנות כמו סטייק, סיגרים ממלואים בבשר אך הכל עשוימהצומח. הסטייקים והבשרים מחלבון חיטה שעובר עישון, העוף בפירות הים עשוי מפטריות, המיונז והגבינה עשוים משמרי בירה וחלב סויה והתוצאה: לא יאומן. אם לא הייתי יודע שאני במסעדה טבעונית לא הייתי מאמין שאני לא אוכל בשר. היו אנשים שלא ידעו שמדובר מסעדה טבעונית ושאלו את המלצרית אם יש להם גם מנות פרווה".
זה לא אותו טעם אבל יש את הארומה.
"זה אותו הטעם. אם היו אומרים לי שבסיגרים שאכלתי יש בשר הייתי מאמין. המסעדה מתאימה לכל קהל שאוהב אוכל טוב, מושקע ורב טעמים. המנות מוגשות בצורה מעוררת תיאבון. המון גדולות ומבוססות על אכילה משותפת".
"הזמנתי סלט קיסר עם קייל, חסה, צנונית ובצל. הרוטב היה על בסיס קשיו, שנתן את השומניות. שמרי הבירה נתנו את הטעם הגבינתי של המוצלה. מנה נהדרת וגדולה שעלתה 62 שקלים. בהמשך הזמנו מנה של קלמרי בעלות 58 שקלים. הגיעו פטריות שנראות כמו קלמרי מטוגנות בציפוי פנקו עם רוטב איולי טרטר והטעם מזכיר מאוד הקלמרי. עם כוס יין זו הייתה חוויה. מנה גאונית שלא ניתן להספיק לאכול אותה. הסיגרים המרוקאים במילוי בצל מקורמל, צנוברים עם פלפל חריף ומגון התבלינים המרוקאים היו נהדרים. לא יכולתי לזהות שהמנה אינה מכילה בשר. תחליף הבשר עשה עבודה נהדרת. המנה מוגשת עם שלושה רטבים: רוטב אסייאתי חריף, רוטב טחינה וסילאן, רוטב צזיקי ומתומחרת ב- 48 שקלים. ניתן גם להזמין שיפוד לוהט על הגריל עם ירק וטחינה הר ברכה בעלות 55 שקלים.
הובסנו סופית במנות האחרונות כשאכלנו עוגת גבינה שעשויה בסויה מבושלת. היא הייתה אוורירית וטעימה. מנה נוספת הייתה של בראוניז שמורכב משוקולד מריר וכדור ענק של גלידת קוקוס, רוטב אקספרסו ורוטב טופו. מה יש להגיד? חוויה של אוכל. לא צריך להיות טבעוני כדי ללכת לשם".
עריכה: איתמר זיגלמן