הקבינט
עם רוני דניאל, אלון בן דוד ויואב לימור

האם אסור לאכול יותר טונה?

שף רז ניצן, לשעבר הבעלים של 'סושי סמבה' הסביר על המשבר: "הייתה פה טעות אנוש או חוסר הקפדה, אבל בין זה לבין לא לאכול בכלל טונה זו טעות"


שף רז ניצן, לשעבר הבעלים של 'סושי סמבה' שוחח עם חברי התוכנית על המקרה שבו 2 אנשים אושפזו בבית החולים בגלל שאכלו טונה בארומה, והרגיע: "אני חושב שהבעיה הייתה נקודתית בשמירה של המוצר".

אסור לאכול טונה?
"מומלץ מאוד לאכול טונה. מדובר על טונה לבנה מקופסא שעוברת תהליך מאוד מדויק. קטונתי מלשפוט את ארומה אבל נראה שמדובר בבעיה נקודתית בשמירת המוצר. ברגע שאתה מכין סלט טונה אתה כבר מוסיף מיונז. ברגע שאתה משאיר אותו בחוץ לעמוד בטמפרטורת החדר הדבר הזה מתקלקל וצובר בקטריות".

אצלנו מכל דבר עושים פאניקה. כרגיל.
"אני חושב שמדובר כאן בטעות אנוש או חוסר הקפדה אך לדבר על כך שלא צריך לאכול טונה זו טעות".

במדינה כמו שלנו שיש בה המון חודשים חמים, איך מטפלים בדגים נעים?
"אתה חייב שהם כל הזמן יישמרו במקרר. את חלק מהדגים אתה מעביר תהליך. סלמון לדוגמא מומלץ להקפיא, להפשיר אותו לפני השימוש ואז לעבוד איתו. טונה לעומת זאת חייבת להיות טרייה".

אין לנו אוקיינוסים, רוב הדגים מיובאים. איך אנחנו יכולים לדעת איך הם נשמרו לפני שהגיעו לכאן?
"לכל דג משרד הבריאות קובע תוקף לשימוש".

דגים שמגיעים לישראל נבדקים בטרם מועברים לחנויות?
"ברור. לפי דעתי של משרד הבריאות לפני שזה מגיע למסעדות".

כמה זמן שורד דג טרי מחוץ למקרר עד שמתחיל להיות מזיק?
"דג טרי לא שורד. תוך שעה צריך להגיש אותו. גם כשהוא מגיע אליך לצרכן הוא מגיע עם קרח".

הרבה אנשים מזמינים סושי ממסעדה. הסושי עם הדגים הנעים עושה את דרכו בטוסטוס בשמש. אנחנו לא יכולים לדעת מה עבר עליו בדרך.
"זו בעיה. צריך להיות רגישים לנושא".

אז צריך לבחור טוב טוב את הדגים הנעים.
"בהחלט".

עריכה: איתמר זיגלמן

17/10/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris