משבר החמאה בשיאו, אביתר דותן, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר בשיחה עם ענת דוידוב וחגי גולן על כיצד ניתן לפתרון ומהי המגמה בעולם: "לפרות ובקר מאוד קשה בקיץ לייצר חלב למרות שאנחנו גם פורצי דרך בעולם בתחום הזה, אם נוותר על המחירים המופקחים אנחנו נשלם על החמאה יותר ולא יהיה שיפור בכמות", מספר דותן ומעריך מתי המשבר יפתר, "הדרישה לשומן בעולם גדלה, והייצור לא התאים את עצמו, וכן אם בעולם לא יהיה איזון בייצור החלב יהיה מחסור בשומן, לפרה לוקח שלוש שנים לתת תנובת חלב, אני מאמין שבעוד שלוש שנים העניין יתאזן".