האם אפשר להפחית סיכון לקטרקט באמצעות התזונה? ד"ר מאיה רוזמן מייעצת: "בהחלט אפשרי. עד כה התייחסו בעיקר לליקופן, נוגד חמצון שמפחית את הסיכון לקטרקט ונמצא בכמות גדולה בעגבניות ובאבטיח, למשל. הוא זמין יותר לגוף מעגבניות מבושלות בהשוואה לטריות".
לאחרונה פורסם מחקר בו בדקו השפעת ויטמינים נוספים על הסיכון לקטרקט, ונמצא שצריכה מוגברת של לוטאין, נוגד חמצון שנמצא בכמות גדולה בתרד מבושל, חסה, כרוב קייל, וברוקולי - מפחיתה סיכון לקטרקט ב-26%, צריכה גבוהה של ויטמין C (יותר מ-500 מ"ג ליום) מפחיתה את הסיכון לקטרקט ב-18%, וצריכה גבוהה של בטא-קרוטן (ויטמין A ממקור צמחי) מפחיתה ב-8%.
גזר אחד מכיל פי 2 ויטמין A מן הדרישה היומית המומלצת, גם אחרי בישול נשארת כמות גבוהה של ויטמין זה.