איריס קול

כשקרסו פגש את רוברטה וינצ'י

לאחרונה גילנו שפרדס חנה־כרכור הצליחה להחביא בתוכה את אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בארץ • פרופ' רפי קרסו הלך לבדוק את העניין, וחזר מרוצה


פרדס חנה־כרכור ידוע כאזור הממגנט אליו אנשים בעלי זיקה לעולם האומנות ולעולם הרוח, ובכדי לבדוק את הנתון הזה מספיק שתשאלו באמצע הרחוב אם מישהו מכיר מדקר סיני או הומאופת, וכנראה שתפגשו לפחות עשרה אנשים שמכירים, ועוד עשרים שזה המקצוע שלהם. כל אדם עם גישה לעולם הרוחני יודע שהדרך להארה מתחילה בארוחה טובה, ולכן דווקא בלוקיישן כזה ייחודי מצא פרופ' רפי קרסו את אחת המסעודות האיטלקיות הטובות ביותר בישראל, 'רוברטה וינצ'י' נמצאת ברחוב אחוזה 43 בכרכור, מוקפת עצי פרים ענקיים, ושלוות עולמים שתמצאו רק שם. קרסו הגיע רעב, ויצא מאושר. 

"לאחרונה עשיתי לעצמי מנהג חדש ובכל פעם שאני נכנס למסעדה הדבר הראשון שאני עושה הוא לבדוק האם יש בתפריט אפשרויות לטבעונים, וגם כאן 'ברוברטה וינצ'י' ראיתי שיש מבחר", סיפר פרופ' קרסו לשדרנית איריס קול, טבעונית ידועה ששמחה לשמוע על האפשרויות הטבעוניות בתפריט המסעדה. 

"המסעדה בהובלת השף עידו פיינר שהיה בעברו הסו שף של מסעדת 'מול ים', והשף של מסעדת 'גרג'", סיפר פרופ' קרסו, "ואין כל ספק שהיא מגישה אוכל איטלקי ברמה גבוהה. כשהגענו המקום היה מלא, אבל בכל זאת הצלחנו למצוא שולחן קטן בפינה, וליהנות מהאווירה הרומנטית במקום. חשוב לי להגיד שאת התוצרת החקלאית הטרייה המסעדה מקבלת מאזור עמק חפר, והיא משלבת אותה בתפריט". עוד סיפר הפרופ' שבמקום יש טאבון גדול, ולמרות שהמקום מגיש בעיקר פיצות זו מסעדה איטלקית לכל דבר ועניין, "אני לא טעמתי את הפיצות הפעם, אבל ראיתי את שכניי לשולחן מתמוגגים מהפיצות בהנאה מביס לביס, ומכאן אני מסיק שמדובר במקום שמכין פיצות מיוחדות. מה גם שיש כאלה שבאים לכאן רק בשביל ליהנות מפיצה טובה וכוס יין". 

את הארוחה הרומנטית החלו פרופ' קרסו ורעייתו במנות פתיחה מרעננות; קרפצ'יו בקר שמעליו פרמז'ן, ארוגולה ורוטב בלסמי מיושן. לדבריו זו הייתה מנה איכותית, "האורגולה הייתה פריכה, והמנה ממש התפצחה לנו בפה", בהמשך בחרו השניים לנסות גם את הכרישה הצלויה בתנור, אבל לצערו חלק ממנה היה מעט סיבי, "הגיעו שלושה גבעולים ארוכים על סלסלה רוסה עם זיתים קצוצים ועשבי תיבול. החלק הפנימי היה עדין, טעים, וערב לחך". 

למנה עיקרית בחר פרופ' קרסו פטסת חונקי כמרים עם גבינה. "זו פסטה אפויה בטאבון עם רוטב בשמל, גבינות, ומעט פנקו שהעניק למנה מרקם קריספי", בעוד אשתו בחרה את מנת הלינגוויני קרבונרה טלה, "אין כל ספק - זו הייתה מנה עשויה כהלכה, אבל עם כמות קטנה יחסית של טלה עם גבינת פיקורינו, פלפל גרוס וחלמון ביצה". 

לקינוח בחרו השניים מנה מרעננת של קרם לימון עם סורבה לימון, בתוספת עוגיות קטנות שאיך לומר הצליחו לשדרג את המנה בכמה וכמה רמות. "חשוב לי לציין שזכינו בשירות מצוין של נערה נחמדה בשם רון שתדאגה לשרת אותנו בנאמנות, ואפילו הציעה לנו הפסקה בין המנות הראשונות לעיקריות. בשורה תחתונה המסעדה טובה, התפריט עשיר, המחירים לא זולים, אבל סבירים והשירות מעולה". 'רוברטה וינצ'י', כדאי שתדליקו את הטאבון, אנחנו בדרך. 

27/11/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


קרסו יוצא לאכול
קרסו יוצא לאכול  |  צילום: רמי זרנגר
Paris