ד"ר מאיה רוזמן

ט"ו בשבט הגיע, חג לקלוריות?

האם ט"ו בשבט הוא החג הבריא ביותר ברשימת החגים העבריים? • לא בטוח • ד"ר מאיה רוזמן על הסודות הגדולים של הפירות היבשים


בפתח התוכנית פרשה ד"ר מאיה רוזמן את משנתה בפני קהל המאזינים וסיפרה על פרט תזונתי מעניין מן השבוע האחרון.

הפעם שיתפה מאיה ברזי הפירות היבשים לקראת ט"ו בשבט הקרב, וסיפרה מהם הפירות מהם צריכים להתרחק בחג המתוק והטעים: "חלק מהפירות היבשים יותר מתוקים מהפרי הטרי כי בעצם אותה כמות סוכר שהיתה בפרי הופכת להיות יותר מרוכזת כשהמים מתאדים, כמו במשמשים או תאנים. אבל יש הרבה מאוד מוצרים שמכילים תוספת של סוכר, תוספת של שמן, חומרים משמרים שמזיקים לבריאות ולעיתים גם צבעי מאכל". 

ומה לגבי פיצוחים? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "האגוזים למיניהם מכילים כמות עצומה של ויטמינים ומינרלים חשובים כמו מגנזיום, ואבץ שחשוב למערכת החיסון, יש בהם הרבה חלבונים ושומן בלתי רווי איכותי. לגבי הפיצוחים הקלויים, צריך לדעת שההבדל העיקרי בינם לבין הלא קלויים הוא בכמות המלח. מבחינת הוויטמינים וכמות השומן והקלוריות זה כמעט אותו דבר – 600 קלוריות במאה גרם, וגם כמות המלח לא כל כך נוראית, למשל ב-30 שקדים קלויים יחד יש פחות מעשירית כפית מלח". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/02/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תיזהרו עם הפירות היבשים
תיזהרו עם הפירות היבשים  |  צילום: Ingram Images
Paris