יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד עם ביקורת על התנהלות הממשלה והעומד בראשה: "בסופו של דבר, בשביל מה אנחנו חיים במדינה? יש מדינה שבקצה צריכה לתת פתרונות. אדוני ראש הממשלה, איפה אתה? למה אתה לא אומר, 'אני אזרים כספים למשק ואדאג שהמשק יחזור להיות תקין'? אני מצפה ממנהיג כלכלי שיעמוד וירגיע, כמו שמרגיעים מנהיגי העולם".
בפתח הריאיון הודה בר דוד מול ענת דוידוב כי הוא נמצא במגעים עם ראש הממשלה סביב עניין המשבר הלאומי בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והשפעתו על המשק הישראלי. "יש דבר אחד שחסר לנו, והוא: מנהיגות כלכלית. מנהיגות שתניע את המדינה. הרי בסופו של דבר בשביל מה יש לנו מדינה? בשביל מה אנחנו חיים במדינה? יש אזרח ועוד אזרח ועוד אזרח, ומה? הרי בסופו של דבר יש מדינה שבקצה צריכה לתת לנו פתרונות. אנחנו מצידנו נתנו פתרונות ונושאים בנטל, אני רואה את בעלי העסקים, רואה את השכירים, ואת האנשים שנמצאים כרגע בחל"ת, ובחופשות כפויות כאלה ואחרות, ואני שואל את עצמי: אדוני ראש הממשלה, איפה אתה? למה אתה לא עומד בשמונה בערב מול המצלמות ומרגיע את המשק? למה אתה לא מזרים כספים? למה אתה לא דואג שהמשק יחזור להיות תקין? הרי אי אפשר להתחבא כל הזמן מאחורי ועדה, וישיבה, ועוד ועדה. שמענו על קרן של 5 מיליארד שקלים שצריכה להיות כמנוע צמיחה, אבל זה לא זז".
כשנשאל למה הוא מצפה הודה בר דוד כי הוא מעוניין בשינוי המדיניות של משרד האוצר. "מחכים שחברות יקרסו בכדי אני לא יודע מה לעשות, ואני מצפה שהמדיניות הזו תשתנה. שהמדיניות של משרד האוצר תהפוך למדיניות של חמלה, ושיתחילו להזרים למשק כספים. אני לא מדבר על סדרי גודל ענקיים. אני מציע סדר גודל של בין 5 ל־10 מיליארד שקלים שירגיעו את המשק בתור התחלה, ויעזרו לבורסה להתאושש". לדבריו, בכדי שיהיה לעובדים שיצאו לחל"ת לאן לחזור בעוד כחודש או חודשיים מדינת ישראל תהיה חייבת לסייע למשק להתאושש ולמנוע את המשך אי הוודאות הזו.
לסיום התייחס בר דוד לעניין מס קורונה, ופרש את תוכנית ההבראה שלו למשק הישראלי נוכח התקופה האחרונה.