איפה הכסף
עם ענת דוידוב

טום אביב על המצב בעקבות נגיף קורונה: "חוסר ודאות גדול"

אביב, בעל 3 מסעדות שף החליט לעבור למשלוחים: "הייתי בגג האולימפוס, ועכשיו משכו לי את השטיח מתחת לרגליים"


מסעדנים רבים, כמו כמעט יתר העצמאים בישראל, אינם יודעים מה יעלה בגורל המסעדות שלהם עליהן חלמו במשך שנים; הלקוחות שהפסיקו להגיע, התשלומים הנערמים אחד על גבי השני וחוסר הוודאות הכלכלי, מעמידים אותם בימים אלה על סף קריסה. 

השף טום אביב, בעל שלוש מסעדות שף שנאלץ לנוכח המצב לעבור למתכונת של עבודה מצומצמת ולשירות משלוחים, סיפר בכאב על מצבו בתקופה זו ועל מסעדותיו שסגרו את שעריהן ללא שום התראה מוקדמת: "בגדול, חוסר ודאות אחד ענק כי אנחנו לא באמת יודעים. יצאה מלשכת עורכי הדין הוראה שאם מסעדה סגורה לא לוקחים ממנה שכר דירה, אבל זה לא חוק, אנחנו לא יודעים, אנחנו פשוט לא יודעים". 

הייתי בגג האולימפוס אבל משכו לי את השטיח מתחת לרגליים 

בהמשך דבריו, התייחס אביב לתחושותיו לנוכח המשבר: "אני חושב שמה שקרה בקורונה זה שאנחנו גילינו כמו שאומרים, שאנו לא לעולם חוסן. אז אנשים מגלים את החולשות הכי גדולות שלהם במקרים האלה, ובאמת ממקום של צניעות אז צריך גם להוריד קצת את הראש ולהגיד 'הייתי בגג האולימפוס אבל משכו לי את השטיח מתחת לרגליים ועכשיו איך אני נשאר עומד'?"

על מסעדתו 'קוקו במבינו' שיתף בצער כי: "'קוקו במבינו' עומדת סגורה לגמרי. זה מקום של אווירה, אין בו שום עניין במשלוח, ולבנות עכשיו מערך משלוחים בזמן הקורונה זה משהו שלוקח חודש ואנחנו לא יודעים מה יהיה עוד חודש. העדכון האחרון ששמעתי הוא שמדברים על חזרה מדורגת לקראת ספטמבר, וכשאני אומר מדורגת זה תפוסה של עד 50 איש או שימוש בעד 50% מתכולת המקום כדי שיהיו מרחקים בין הסועדים. אלה דברים שמבחינת מסעדה כמו 'קוקו במבינו' לא יוכלו לקרות, אני לא יודע אם אני אוכל להמשיך אותה במתכונת הנוכחית שלה במצב שמפרידים אנשים". 

עריכה: מיכל קדוש

23/04/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אלון גל
אלון גל  |  צילום: 103fm
Paris