איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"הבדיקה נכונה לאותו הרגע ולא מונעת הדבקה"

מנהלת בית החולים וולפסון ד"ר ענת אנגל על העלייה בהידבקות בקורונה: "לא חזרנו לגמרי למה שהיה לפני התפרצות המגיפה, אבל אני לא רואה עכשיו ירידה"


מנהלת בית החולים וולפסון ד"ר ענת אנגל התייחסה להיקף הבדיקות שהורחב ולהתפשטות המחודשת של נגיף קורונה בבתי הספר. 

"אני חושבת שבאמת היקף הבדיקות מאוד הורחב, וההגדרות והקריטריונים הוגדלו. זה נותן מענה גם להתפרצויות שיש עכשיו בבתי הספר, זאת הגישה הנכונה", אמרה ד"ר אנגל בפתח השיחה וציינה כי חשוב לבצע בדיקות במקומות בהם יש התפרצות, למרות שאותה בדיקה תקפה רק לאותו יום. "זה מוסיף עוד מידע ומאפשר את הטיפול הפרטני והמהיר במוקדי תחלואה", הסבירה. 

מנהלת בית החולים וולפסון סיפרה על כמות החולים שנמצאים כרגע אצלם: "הייתה ממש ירידה ואז בשבועיים האחרונים אנחנו רואים כל יום עוד מטופלים. יש לנו 2 חולים מונשמים במצב קשה, 1 במצב בינוני ו-2 חולים קלים. חלקם משתחררים וחלק אנחנו מאבחנים מחדש", עם זאת היא מדגישה כי כל מי שזקוק לבדיקות שגרתיות יכול להגיע לבית החולים בלי דאגה. "הסוד פה הוא להגיע ממוגנים עם מסכה, וכולנו כאן עם מסכות ועושים בדיקות של חום. אני ממש קוראת לציבור לא לוותר על הבדיקות כי אנחנו רואים תחלואה ותחלואה קשה וסיבוכים של חולים כרוניים כמו מחלות לב, כלי דם, ומחלות אחרות. הם חייבים להגיע להיבדק ולא להימנע".

בהמשך התייחסה למצב התקציבי הקשה של מערכת הבריאות בכלל ושל בתי החולים בפרט. "לדעתי הקורונה רק חידדה את כל האתגרים של מערכת הבריאות שהיו טרם הנגיף. אנחנו מדברים על עומסי החורף הצפויים ממגפת השפעת, אנחנו מדברים על זה שהאולוסייה מזדקנת ועם תחלואה שהיא הרבה יותר מורכבת וצריך לה מענה שהוא כבר יותר לכיוון של טיפול נמרץ, וטיפולים שהם יותר מורכבים. הנושא של פריפריה וגם פריפריה סוציו אקונומית והשקעה באזורים מסוימים, הדברים האלה עדיין מונחים על השולחן וצריך לטפל בהם", אמרה. 

לטענת ד"ר אנגל, הצורך של בית החולים וולפסון בעזרה כספית הוא כתוצאה מכך שיש אצלם אחוז קשישים גבוה. "בת ים עם אחוז הקשישים הכי גבוה בארץ, 22%. אז אנחנו רואים פה את האפקט והמשמעות של זה. אני חושבת שצריך לתגמל פר סוג או תחלואה שהחולים מביאים. אין דין חולה צעיר כבן 20 כדין חולה בן 80, ולדעתי פה נמצא הקאצ' של איך לתגמל".

לקראת סיום השיחה הסבירה ד"ר אנגל כי היא לא הייתה סוגרת שוב את בתי הספר. "אני חושבת שהתהליך של החזרה ללימודים היה נכון. אני מסתכלת על מה קורה גם במדינות אחרות בעולם וכולן הולכות לכיוון הזה ופותחות את בתי הספר. זה חלק מהחזרה לשגרה, זה חלק מהחוסן של האוכלוסייה", עם זאת הוסיפה כי צריך להקפיד על ריחוק חברתי, היגיינה ומדידות חום.

ומה הסיבה לכך שלא כולם מקפידים על כללי ההיגיינה ועוטים מסכות?  לטענת ד"ר אנגל "זו תגובה פסיכולוגית שהיא טבעית בהרגשה", הסבירה.

אם אני אשאל אותך מה את יודעת היום על הקורונה מאשר לפני 4 חודשים, אין לך הרבה יותר תשובות מאשר אז.
"אני יודעת עדיין בכל זאת איך צריך להתמגן ומה קורה כשחולה מחמיר, ומה התגובה שצריכה להיות, וגם אני יודעת שמערכת הבריאות היום הרבה יותר מוכנה לקבל ויודעת לתת את המענה. זה נכון שעדיין אין חיסון ועדיין אין תרופה, אבל אנחנו לא נמצאים איפה שהיינו".

עריכה: אמיתי דואק

03/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


איפה הכסף עם ענת דוידוב
איפה הכסף עם ענת דוידוב  |  צילום: 103fm
Paris