שר הבריאות לשעבר חיים רמון, טוען כי יש בידיו מסמך שמשרד הבריאות מנסה להסתיר מהציבור ובו נתוני האמת אודות התפרצות נגיף קורונה בארץ. לדבריו, המסמך מעיד על כך שאין צורך לסגור את מערכת החינוך בשל חשש מהתפרצות של גל שני. רמון שוחח עם ניסים משעל וגיא פלג ב-103fm ועדכן בנתונים.
חיים רמון עדכן כי מנתוני המסמך עליו חתום לדבריו משרד הבריאות, עולה כי בילדים עד גיל 20 - אין קורונה. "ילדים שנדבקים בקורונה לא קורה להם כלום, המחלה היא מאוד קלה. אף אחד לא מת ואף אחד לא חולה קשה. במקרה השווה, לא אגיד הכי גרוע, זה כמו שפעת". המשיך וביקר את מדיניות משרד הבריאות וטען כי הם מנהלים לדבריו 'מדיניות של פאניקה', "ההורים משוכנעים שאם הילד שלהם יחלה בקורונה גורלו נגזר או במקרה הטוב הוא יהיה חולה קשה". לטענתו, משרד הבריאות לא מפרסם את הנתונים בכוונה תחילה, "מבקשים מהם, וזה לא אני טוען את הטענות האלה אלא רופאים מחוזיים שלא מקבלים את הדברים - אין שקיפות בנושא. אי אפשר לקבל את הנתונים".
כמו כן, הוא ציין כי בגילאי 0-20 "נדבקים אבל לא חולים קשה ולא מתים". אך הדגיש כי "יש קורונה ושיהיה ברור - יש קורונה. בחודש הראשון הממשלה פעלה נכון כשעשתה את הסגר כי הדברים לא היו ידועים. אבל מאחרי הפסח כשהיה ברור לנו מה קורה עד גיל 65 היה צריך לעשות שינוי מדיניות, מכיוון שהנזקים של מדיניות הסגר, לא רק בכלכלה שזה אסון נורא, אלא מבחינה בריאותית. בגלל הפאניקה אנשים שאני מכיר בעקיפין לא הלכו לטיפול ומתו. 30% מהילדים לא חוסנו זה סיכון הרבה יותר גדול".
רמון התייחס להשוואת נגיף קורונה למחלת השפעת, ולאפשרות שילדים ידביקו אוכלוסיות בסיכון כגון מורים או את סבתא וסבתא, ואמר כי הוא "מניח שאם יש ילד חולה שפעת הוא לא הולך לסבא וסבתא", והציע שמשרד הבריאות "יפרסמו כמה ילדים חלו בשפעת ולמה לא סגרו את בתי הספר. הדבקה של מורים? בין גילאי 20 ל-40 האחוזים הם שוליים לחלוטין, בסך הכול מתוך הגילאים האלה גם כן מספר המתים הוא זניח. בסך הכול בגילאי 20 ל-40, וכל אדם הוא עולם ומלואו, מתו 4 אנשים שכמעט כולם היו עם מחלות רקע משמעותיות".
שר הבריאות לשעבר הוסיף ואמר, כי "גם ככה היום ילד עם קורונה הולך לסבא וסבתא - כי לא יודעים. ניתנה הוראה על ידי רה"מ, יש ילד חולה בקורונה - סוגרים את בית הספר. מה זה? זה בדיוק כמו להגיד יש ילד חולה בשפעת סוגרים את בית הספר, כי הוא יכול היה להדביק את כל בית הספר. גם אם מדביק, גם אם נדבקו עוד כמה, אז הוא לא הולך לסבא וסבתא. אבל לא סוגרים את בית הספר כי אין למחלה הזאת משמעות. יש מחירים".
רמון סיכם את הנתונים ואמר: "בגילאי 0-20, היה ילד אדם שטוענים שמת מקורונה וזהו. בגילאי 20-40 מתו ". בגילאי 40-60, מתו 12.עד גיל 60 מתו 17. מגיל 60-70 מתו 29. כלומר, עד גיל 70 מתו 46 מקורונה. שוב, אני חוזר ואומר, רובם המכריע עם מחלות רקע משמעותיות. לכן, אם אני בא ואומר שאני מחלק את זה עד גיל 65 - מעבר לגיל הזה זו מחלה מאוד קשה", וטען כי "יש מסקנות בדברים האלה".
עריכה: עופרי גליכמן