"לידיעת הציבור, הרינו להודיע שהוסרה ההשגחה על הכשרות פלאפל התאומים ומעתה אין אנו אחראים על הנעשה במקום. ידע הציבור ויזהר"!, כך נכתב בהודעה רשמית מטעם הרבנות הרב משה דגן, מנכ"ל הרבנות, שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm על החלטת הרבנות שלא הוזילו בעלויות תעודת הכשרות ב'פלאפל תאומים', שהובילה להסרת ההכשר.
הרב משה דגן ציין כי לפי הידוע לו, "הרבנות המקומית בגבעתיים נתנה 'גרייס' של חודשיים למקום ואפשרו לו להמשיך ולהחזיק בתעודת הכשרות, שלחו משגיח על חשבונם כדי שלמקום תהיה תעודת כשרות. למיטב הבנתי ניסו להגיע להבנות וזה לא כל כך הסתדר". הוא הסביר כי אילו היו נדרשים להעניק תקופת חסד נוספת לבעלי העסק, "זה אומר שהמועצה הדתית צריכה לשלם מכיסה, מתקציב שאין לה ולא קיים בידה כדי לשלם למשגיח. אם בעל עסק לא משלם עבור התעודה זה אומר שלמשגיח אין משכורת, אי אפשר לבקש מהמשגיח לעבוד בהתנדבות".
מנכ"ל הרבנות טען כי "ברשות המיסים יש להם אפשרות, משרד האוצר אומר להם 'אתם יכולים לדחות תשלומים'. ברבנות אין את האופציה הזאת כיוון שמשגיחי הכשרות מקבלים את המשכורת שלהם מבעלי העסקים. עלות השגחה במקום הזה זה כמו עלות מנה פלאפל ליום, אז לא צריך לעשות מזה שמדובר באלפי שקלים רבים. למועצה דתית אין תקציב רזרבה כדי לממן את כל עלויות ההשגחה לכל העסקים. זה לא העסק היחידי שמתקשה, יש הרבה עסקים. 'פלאפל התאומים' הצליח לייצר הד תקשורתי אבל למעשה אנחנו בבעיה רוחבית ,אי אפשר להפיל על מועצה דתית קטנה, בתקציב שאין לה, לבוא ולממן את העסקים לצערנו הרב".
לטענתו, "תקציב לשוטף אין לנו, המדינה עצרה את כל התקציבים. אנחנו בשנה ללא תקציב כך שאין רזרבות, אין עודפים ואין כלום. ומי ייתן השגחה? איך תהיה תעודת כשרות? היא תהיה בלי השגחה. אי אפשר לתת לעסק תעודת כשרות אם אין שם משגיח שנמצא ומפקח באזור. הרבנים, יש להם את הסמכות לבוא ולהקטין היקפי השגחה במקומות מסוימים וגם במקרה הזה הקטינו והלכו על המינימום המחייב, כדי שהתעודה תישאר. בעל העסק אומר 'זה או הכול או כלום'. אי אפשר לדרוש מהרב להשאיר תעודת כשרות אם אין השגחה, ולכן מחובתו להודיע לציבור שאין משגיח, אם אין משגיח אין תעודת כשרות".
'איש באמונתו יחיה', אמר הרב. "אני לא יכול לכפות על אנשים לא לאכול. זכותו להיכנס אם הוא סומך על המקום שהוא כשר למרות שאין תעודה, זה עניין אישי שלו. אם זה שירות שאני צריך לתת אותו, אני יודע לתת אותו לפי אמות המידה שנקבעו, במיוחד איך שהרב קובע. אם הוא אומר 'אין תעודה ללא משגיח', אני לא יכול להגיד לו 'תשאיר את התעודה ללא משגיח'. בסופו של יום זה החלטה של הציבור. אנחנו יכולים לנהל דיון האם הנוסח והסגנון של ההודעה נכון או לא, אבל הרציונל הוא שאין למקום הזה השגחה".
עריכה: עופרי גליכמן