השחקן, וחתן פרס ישראל, גברי בנאי על 'הבנאים - זאת המנגינה שלנו', תערוכה חדשה במוזיאון מגדל דוד, שמספרת את קורותיה של משפחת בנאי, יצירה ששורשיה בתרבות הישראלית, והתרבות הפרסית בשירז.
"כשבאים לעשות את התערוכה המקסימה הזו בעצם - איפה מתחילים? הסיפור מתחיל מעלייה בשנת 1881, הקבוצה הזו שעלתה היא קבוצה של יהודים ציונים שרצו לעלות לירושלים, לציון. הם עלו לישראל ובקבוצה הזו היה סבא שלי, אבא של אבא שלי, והם עלו לירושלים בדרכים לא דרכים, ולקח להם חצי שנה. הוא היה בשם בנאי, כיוון שהיה לו מקצוע. מספרים שהם היו ידועים ששם המשפחה שלהם היה בנא, הסבא שלי ועוד קבוצה של אנשים בנו את שוק מחנה יהודה", שיתף גברי.
בהמשך ניסה לסמן את סיפור ההצלחה של המשפחה הכי מפורסמת בישראל, ומאיפה הכל התחיל: "יש בתוכנית שאני מעלה עם שני הבנים שלי, 'אלו הם בנאי' סיפור ששם מתחילה האהבה של התיאטרון. אח שלי יעקוב למד בכיתה אחת ביחד עם נשיאנו החמישי יצחק נבון, יום אחד הוא אמר ליעקוב שיש חוג דרמטי והאם הוא ירצה להצטרף אליו, ויעקוב אמר לו כן. אני זוכר את הילדות שלי בירושלים, אני זוכר שמשהו קרה במשפחה שלנו, היינו משפחה דתית אבל משהו קרה בבית הזה כשפתאום שמעתי שמדברים קאמרי והבימה, ושמעתי שמות כמו רובינא וקלצ'קין. התחילו לשיר שירים מתוך מחזות, ואז התחיל הסיפור של האומנות בבית שלי, יעקוב היה הראשון שלקח וסחף אחריו את כל המשפחה. אבא שלי היה ירקן בשוק מחנה יהודה, אמא שלי לא ידעה קורא וכתוב, כשהוא אמר שהוא נוסע לתל אביב להיות שחקן הם היו בהלם, כי הם לא הבינו שיש מקצוע כזה".