האלוף (במיל') יום טוב סמיה, התייחס להפגנות המחאה מול ביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו והודה כי הוא לא תומך בזה. בהמשך, הוא התייחס לאפשרות שהצבא ינהל את משבר הקורונה.
יום טוב סמיה הדגיש כי הוא "לא נוהג להפגין מול בתים של נבחרי ציבור. עניין אישי, אני רואה בזה טעם מסוים לפגם, אני לא חושב שהפגנה מול נבחר ציבור כלשהו, ולא משנה מה אני חושב עליו או דעתי על מעשיו, היא מעשה שיש בו הגינות כלפי המשפחה או השכנים, זו דעתי האישית. מעולם לא הפגנתי מול בית של מישהו". הוא ציין כי הוא צייץ לאחרונה בחשבון הטוויטר שלו פוסט, "על דבריו העלובים של צחי הנגבי שאנשים רעבים זה חרטה. כתבתי שממשלה מנופחת זה חרטה, שרים בלי תיק זה חרטה, סגני שרים זה חרטה, כל השרים לענייני משהו, מים, סודה, כל זה חרטה. משפחות רעבות? יש. צחי, תאמין לי - יש משפחות".
לאורך תקופת המשבר הצבא עבד בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות, שיתף בדו"חות, אך כעת מתגלה כי החודש מספר המבודדים הכי גדול הוא דווקא בצה"ל. יש הטוענים כי בתור גוף שרוצה לקחת את האחריות לטיפול בקורונה, הנתונים מעידים דווקא על כישלון פנים-ארגוני. האלוף במיל' טען כי "ידוע, מוכר והוכח שישנם גופים במדינת ישראל שיש להם כושר ארגון ומחקר, כושר, איסוף מודיעין וביצוע מוכח בהרבה מאוד מצבים - צה"ל, משרד הביטחון, חברת החשמל של פעם שהייתה לה יכולת ביצוע אדירה".
לדבריו, הפעם האחרונה שגוף כזה נטל על עצמו את האחריות לאירוע לאומי הייתה "בהתנתקות, ובמערכות אחרות. ארגון כמו צה"ל הוא ארגון פעיל. הוא לא יכול לעצור את הפעילות שלו ולו לרגע אחד, בטח את הפעילות השוטפת של ביטחון. יש המון דברים בפעילות היום יומית שאי אפשר לבטל, אז ביטלו אימוני מילואים וכל מיני צעדים. עובדה שבגל הראשון כמות החולים בקרב חיילי צהל הייתה מינימלית. בגל השני זה תפס גם חבר'ה צעירים בגלל בתי הספר, אז באופן טבעי גם הצבא נפגע. אבל הדבר החשוב הוא שהצבא היה יכול לסייע לאותו מנהל אירוע, הוא היה מחליט בכמה להפעיל את הצבא, בכמה את משרד הביטחון".
יום טוב סמיה סבור כי דרגים פוליטיים "פחות נוטים לתת למישהו לנהל באמת מא' עד ת'. האירוע הזה שאנחנו נמצאים בו כבר 5 חודשים, נכון לרגע זה אין מנהל אירוע מקצועי. רה"מ עם כל הכבוד לו, הוא לא יכול להיות מנהל אירוע, הוא מנהל מדינה. ריבונו של עולם, הוא לא יכול לנהל אירוע. אין גוף ברגע זה שמסוגל לתכלל את הכול". לדעתו, לנתניהו צריך להיות אינטרס למנות פרויקטור לקורונה, שכן "הוא אאוטסיידר, לא מעניין אותו מפלגות ולא כלום. הוא מחליט להטיל סגר על אזור מסוים בגלל נתונים רפואיים. הוא לא עושה זאת משיקולים פוליטיים, לא שואל את ש"ס, לא את יהדות התורה, לא את מרצ ולא את הערבים. הוא צריך לעשות סגר בשכונות מסוימות? הוא עושה. רה"מ לא צריך להתעסק בזה ולא יהיה לו שום ויכוח פוליטי עם החבר'ה האלה".
אראל סג"ל תהה האם הוא היה מעוניין להתמנות לפרויקטור הקורונה, על כך השיב אלוף פיקוד דרום לשעבר: "זה מחזיר אותי אחורה כשאריק שרון הציע לי להיות מנהל הפינוי של גוש קטיף. אמרתי לו 'המפקד אני מוכן לעשות את זה בתנאי מאוד ברור, שכל מי שעוסק בתחום הזה כפוף אליי ואני לא צריך לדבר אל כל הגורמים דרך השרים וחברי הכנסת'. אם היו אומרים לי 'יום טוב קח את המשל"ט, אתה מקבל אחריות וסמכות על כל הדברים' הייתי קופץ לעשות את זה. לא רק אני, 90% מאלופי צה"ל היו קופצים לעשות את זה, כי אנחנו משרתי ציבור, ובהתנדבות, בלי שכר".
והוסיף לסיום: "יכול להיות שהיה לי כרגע טלפון ממנכ"ל משרד הבריאות שאני רוצה לברך אותו, איש נפלא, בחירה נהדרת, יכול להיות שהתקשרו להציע לי להיות מפקד המשל"ט הזה".
עריכה: עופרי גליכמן