כמו בכל שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: צריכת פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה, מפחיתה פוריות אצל נשים.
"במחקר שפורסם השבוע בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו את הקשר בין כמות הפחמימות הנצרכת, כמות הסיבים התזונתיים וכמות הסוכר הלבן – על הפוריות. המחקר כלל 2,709 משתתפות. על פי התוצאות, צריכה גבוהה יותר של סיבים תזונתיים, וצריכה נמוכה יותר של סוכר העלתה את הסיכוי להיכנס להריון, בעוד צריכת כמות גדולה של פחמימות ונמוכה של סיבים הפחיתה את הפוריות", הסבירה ד"ר רוזמן.