משבר הקורונה פגע קשות בבעלי העסקים והעצמאיים, חן פרוט, שחקן ותסריטאי שמצא עצמו מובטל בעקבות התפשטות הנגיף. בן, בנו בן ה-11, הציע לו לאור המצב הכלכלי הקשה, להקים עסק ביתי לאפיית עוגיות. השניים שוחחו עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103fm על העסק החדש שלשמחתם הרבה מצליח מאוד.
חן פרוט סיפר כי עבד שנים רבות בתחום הביטוח, במקביל לעבודתו כשחקן ותסריטאי אך ככל הנראה מעולם לא דמיין עצמו אופה עוגיות למחייתו. הוא סיפר כי יצא לחל"ת בחודש מרץ, "בסוף אפריל בן היה מוטרד מכך שאני לא עובד לא מכניס. הוא היה מוטרד מזה ואמר לי 'תשמע אבא, אולי תנסה למכור עוגיות?' אני תמיד העזתי לעשות רק סוג אחד של עוגיות ואלה עוגיות טחינה. עשיתי אותן ברמה הכי גבוהה שיש, אמרתי 'יאללה', העליתי פוסט ל'פייסבוק' ותוך 4 ימים 1,400 שיתופים. פתאום נהיה לי מפעל קטן בבית".
בן סיפר כי הרעיון לפתוח מפעל ביתי לעוגיות החל בעקבות הפעם הראשונה שראה את התגובות לעוגיות הטחינה של אביו. אלה היו "בני דודים שלי, ראיתי שהם ממש אהבו וזה התחיל. כל החברים שלו כל המשפחה התחילו לאהוב את זה". האב הגאה סיפר כי העסק מצליח וההזמנות מצטברות. "בעיקר באמת בכיף, אני פשוט נהנה. בימים שהוא אצלי הוא עוזר ממש 100%. אני משתדל באמת לרכז לימים שהוא כן אצלי, בסופו של דבר אני המוציא לפועל - אבל הוא היזם". בן הודה כי הוא לא מתגעגע לבית הספר, ושהוא נהנה לעבוד עם אביו.
בן התראיין אתמול בטלוויזיה וסיפר על המיזם שהקים עם אביו, גולן יוכפז ציין בפניו כי הוא נכנס למדינה שלמה ללב. בן סיפר כי קיבל "הרבה תגובות מחברים, הרבה פירגונים הרבה אהבה. התלהבו ממני, וגם אני שמחתי". אך בראיון מתח בן הצעיר ביקורת נוקבת על האוצר, הבנקים והממשלה. כשהוא התבקש לתמצת את עיקרי הטענות, הוא השיב: "ביזיון לכל המדינה זה הטיעון שלי. כי נותנים את החיים שלנו ואחרי זה לא מחזירים שום דבר. אני אופטימי אבל בינתיים? עם ההפגנות זה לא נראה. אני מנסה להיות כמה שיותר, אבל לא משלמים, והתחלואה עולה, אז אני לא כזה מאמין שזה יסתיים בקרוב".
חן הוסיף ואמר: "תכל'ס, בסופו של דבר, אני צריך לתת גם את נקודות הזיכוי לגרושתי. הצליח לנו החינוך בסופו של דבר, הוא מאוד רגיש, בעל אינטליגנציה רגשית מטורפת, הוא באמת חכם. הוא החיים שלי, פשוט ככה". העסק שהתחיל מעוגיות טחינה הפך לעסק המוכר 13 סוגים שונים של עוגיות. חן סיפר כי הוא "מקבל באמת פידבקים טובים מעבר לעניין שזה מרגש, זה כבר עניין של טעם. המצאתי את עצמי מחדש".
עריכה: עופרי גליכמן