נדמה כי שיעור התחלואה בקורונה בישראל ממשיך לעלות, ועמו חוסר הוודאות של הציבור לגמרי אסטרטגיות המלחמה בנגיף; האם תוכנית הרמזור שבנה פרופ' רוני גמזו ואושרה בקבינט הקורונה תצליח להחזיר אותנו לימים הפשוטים יותר של סוף הגל הראשון?
יו"ר אסותא פרופ' שוקי שמר שוחח עם ענת דוידוב והביע את דעתו בראשית דבריו על ההדבקה הקשה במגזר החרדי: "או שאנחנו מדינה שאפשר להפעיל בה מדיניות ולאכוף מדיניות, או שאנחנו מדינה שאיש הישר בעיניו יעשה. אני חושב שהנושא הזה בטח יועלה בישיבת הממשלה הקרובה. אנו נמצאים במצב חירום אמיתי ולפי דעתי אנחנו מדינה בהכחשה, אנחנו מדינה שבעיקרון לא מתנהגת כפי שהייתה צריכה להתנהג במצב חירום. אם היו טילים, כולם היו חשים שמשהו קורה".
בהמשך דבריו, אף הוסיף כי: "אני מאוד מוטרד. אני מאמין מאוד שאם יוחלט שבני ברק היא עיר שצריך לסייע לה, אם היא עיר אדומה, פיקוד העורף יצטרך להיכנס ולסייע לאוכלוסייה. אין דרך אחרת בכל האזורים האלה מלבד לפנות את החולים למלוניות. השאלה מהי האלטרנטיבה - האם האלטרנטיבה היא לחיות עם זה שמספר הנדבקים גדל עד שנצטרך לעשות סגר, או שנפעל נכון. הציבור החרדי אינטליגנט ומבין משמעויות, אבל החרדים כן מבקשים את העזרה".
האם מדינת ישראל עומדת בפני סגר בחגי תשרי? פרופ' שמר השיב: "המשמעות הכלכלית הסגר היא הרת אסון, נגיד בנק ישראל אמר כי עלותו מוערכת ב-30 מיליארד שקלים. גם אם נעשה סגר ונצא ממנו, חודשיים אחריו נהיה באותו מצב. השאלה כמה 30 מיליארדי שקלים יש למדינה לשלם לעוד סגרים. המחיר החברתי שאנו משלמים הוא גבוה ביותר, מספר הדיכאונות הולך וגובר, העם עצוב וסגר רק יעצים את העניין הזה. סגר גם לא יועיל לבריאות, כי המשמעות היא שאנשים לא ילכו לבתי חולים ולא יקבלו את הטיפולים הרגילים. סגר הוא נשק יום הדין וצריך להימנע ממנו ככל האפשר. אין לנו ברירה, לא לחיות לצד הקורונה אלא לחיות איתה ולמזער נזקים ככל האפשר".
עריכה: מיכל קדוש