שר האוצר ישראל כץ נפגש היום (ה') עם נציגים מן המגזר העסקי, זאת על מנת לדון בהשלכות על העצמאים אם יוטל סגר בתקופת החגים. בין המשתתפים בפגישה היו יו"ר לשכת יועצי המס בישראל ירון גינדי ונציגי התאחדות התעשיינים בישראל, זאת בניגוד לנשיא ארגון להב רועי כהן ויו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי שלא הוזמנו.
מנכ"ל איגוד המסעדנים שי ברמן שוחח עם אלון גל וליאת רון ב־103fm שהיה היום בפגישה עם שר האוצר כ"ץ, הביע את רשמיו וסיפר על מצבם של העצמאים ערב מה שנראה כמו סגר הקורונה השני: "קראו לנו כדי לשמוע את דעתנו לפני ישיבת קבינט הקורונה. משרד האוצר שמתנגד לסגר, הביא תוכנית חלופית שהוא מתכוון להציג היום בקבניט הקורונה, שמשמעותה החמרות נוספות, והמשמעות מבחינתנו היא שאנחנו לא יכולים לפעול על פי מודל כלכלי סביר עם החמרות נוספות".
בהמשך דבריו, הסביר: "מה שהדגשנו בפני השר בישיבה, זה שמבחינתנ החמרה נוספת בהגבלות התפוסה או סגר, משמעותם מבחינתנו היא זהה. בסוף כדי להפעיל עסק צריך שיהיו בו אנשים, ואי אפשר להפעיל מסעדה של 100 או 200 איש עם 20 אנשים, זה לא כלכלי. ב-15 במרץ אמרו לנו לסגור את העסקים שלנו וצייתנו, כל העסקים היו סגורים. גם כשפתחנו שמרנו מאוד על התקנות. ככל שחלף הזמן נוצר משבר אמון אמיתי בין בעלי העסקים לבין הממשלה. אנחנו רואים איך מתקבלות ההחלטות, אנו מבינים שאנחנו קורבן פוליטי ושיש סיטואציה כזאת. אני חלילה לא אומר לאנשים לחרוג מההנחיות אף פעם, אבל אנו מדממים וחשים שאף אחד לא שם עלינו".
בסוף השיחה, ביקר ברמן את התוכניות שהוצגו על ידי שר האוצר היום (ה'): "אין תוכנית חדשה, שר האוצר בעצם הציג את התוכניות הקיימות והדגשנו בפניו את הכשלים המאוד מהותיים שקיימים בתוכניות המונעות מהרבה עסקים לקבל פיצוי, או שהם מקבלים פיצוי חלקי או שמוציאים להם את הנשמה עד שהם רואים את הכסף. ישנם עסקים שמחודש מרץ רשות המיסים לא מפצה אותם. במצב העניינים הנוכחי, סגר כעת אפילו יותר קצר מהראשון, משמעותו הכלכלית להרבה מאוד עסקים תהיה הרבה יותר דרסטית מהסגר הראשון. סגר אפילו של שבועיים או שלושה יוביל לסגירה של יותר מ-2,000 עסקים, ולהוצאתם לחל"ת או לפיטורים של מעל 25 אלף עובדים".
עריכה: מיכל קדוש