משרד הבריאות פרסם את הנתונים העדכניים והמדאיגים במיוחד על היקף התחלואה בנגיף קורונה, שמצביע על שיא יומי חדש של 6,923 נשאים מאומתים שאובחנו ביממה האחרונה. אין כל ספק, מדובר במספר הגבוה ביותר מתחילת התפרצות המגיפה בישראל. בו זמנית גם מספר החולים הקשים זינק פלאים, וסביב נתונים קשים אלה שוחחו ינון מגל ובן כספית עם פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן על המצב הלא פשוט בו אנחנו נמצאים.
באופן מפתיע פרופ' סגל לא נשמע מופתע במיוחד, והסביר כי כרגע הכל מתנהל לפי התחזיות אותם חזו כבר לפני שבועות ארוכים. לדבריו, נראה שבטווח של שבוע יתכן שנגיע ל־800 חולים קשים. כאשר 20% מהחולים קשה נפטרים בתוך שבועיים. "בתרחיש האופטימי צופים בשבועיים הקרובים עלייה, ואחר כך ירידה איטית", אמר סגל.
"מה שהכי חשוב זה למנוע התקהלויות ולעטות מסיכות במקומות סגורים. אם היינו מקפידים על זה לא היינו מגיעים לאן שהגענו, לא היינו צריכים סגר וגם לא היינו צריכים להחמיר אותו. זה ברור שאיפה שיש התקהלויות יהיו גם הדבקויות, אבל מכל המחקרים שנעשו בארה"ב סביב כל ההפגנות שהיו שם גילו שההפגנות לא היו המנוע והמצת", הסביר פרופ' סגל.
לטענתו, הפגנה שמתרחשת פעם בשבוע באוויר הפתוח בשעה שכל המשתתפים שומרים על ההנחיות היא אינה מנוע להדבקות, אבל הנראות של זה לא טובה בכדי לגייס את כלל הציבור למאבק לשמירה על בריאותם. עוד טען כי אין סיבה למנוע עבודה משרדית ללא קבלת קהל, שבה אנשים מקפידים ולא מתקהלים, וכי תחת כיפת השמיים הסיכוי להידבקויות יורדים משמעותית.
עריכה: עדן בן ארי