על אף ההחלטה הקשה להיכנס לסגר נוסף ומהודק הרבה יותר מקודמו אי שם בגל הקורונה הראשון, נדמה כי עד כה הוא אינו בלם את שיעור התחלואה הגבוה מדי. וכאילו הציבור אינו מבולבל דיו, גם בכירי הצמרת הממשלתית במלחמה בנגיף ממשיכים לייצר אין ספור כותרות, זאת כאמור בגין חילוקי דעות קשים באשר להנחיות הניתנות לציבור ומשתנות מדי יום.
ד"ר אמיר שחר, מנהל חדר המיון בבית החולים לניאדו שוחח עם רוני דניאל ואלון בן דוד והביע את דעתו על ההחלה להורות על סגר נוסף: "אני אומר בקול ברור, סגר אינו אמצעי התערבותי יעיל לעצירת מגפה. גם בעניין של התקהלויות או צפיפות במרחב הפתוח, עשרות מחקרים ומאות אלפי אנשים ברחבי העולם מראים כי אין הדבקה חריגה, אם בכלל. בחללים סגורים כן, במרחב הפתוח לא. סגר בכל המקומות בעולם לא הועיל לעצירת מגפות. במדינות שהטילו סגר הכי מוקדם והכי קשה, התחלואה והתמותה בהן היו החמורים ביותר. הנגיף אינו איום לא על האנושות ולא על מדינת ישראל".
כיצד כן צריך לפעול על מנת למגר את מספר החולים הגבוה? ד"ר שחר השיב כי: "יש להשקיע משאבים בלהגן על חסרי הישע, אלה שאינם יכולים לקבל החלטות בעצמם ואלו קשישים חולים בעיקר בבתי אבות. המערכת הרפואית רזה, מצומצמת, ובחוסר במשאבים שנים רבות, וכעת היא נדרשת להתמודד עם עוד מטלה. משרד הבריאות לא הוסיף מיטות, לא לבית החולים לניאדו ולא לבתי חולים אחרים. אנחנו מתרגלים שלוש פעמים בשנה אירועים כאלה של מצב חירום, אבל בסוף אנו ממציאים את הגלגל מחדש והצד השני פותח את כל המדינה בדגש על מערכת החינוך".
בהמשך דבריו, הוסיף כי: "הסגר לא יפחית שום דבר. אנחנו נמצאים במגפה שנמצאת תחת זרקור של מיקרוסקופ ותעמולה תקשורתית" ואף קרא למנהלי בתי החולים ובכירי מערכת הבריאות: "תפסיקו את הפעילות אלקטיבית לשבועיים, תסיטו את המשאבים לטיפול בחולים הקשים האלה ולאחר מכן תשחררו את זה. המגפה לא תימשך לעולם ועד, בכל העולם היא הסתיימה בכמה שבועות".
עריכה: מיכל קדוש