פרופ' שוקי שמר, יו"ר בית החולים אסותא, התייחס לנתוני התחלואה החדשים ובחן את תוכנית הפעולה של משרד הבריאות. לדבריו, אחוז ההדבקה יורד וזהו פתח לתקווה שבשבוע הבא יהיה אפשר לפתוח את הגנים והעסקים הקטנים.
קבינט הקורונה דן בהקלות בסגר, ופרופ' שוקי שמר הודה כי על בסיס נתוני התחלואה, "אנחנו מגיעים למספרים של כ-2,000 ליום יש מקדם הדבקה שיורד בסביבות ה-0.8-0.7 אחוז. ההדבקה גם יורדת וזה פתח לתקווה שבשבוע הבא יהיה אפשר לפתוח קודם כל את גני הילדים, יכול להיות שגם כיתות א-ג' ועסקים בהם אין קבלת קהל". הוא ציין כי "רואים גל עצום באירופה והם מתמודדים עם אותן הבעיות. ואם לא נדאג להיות עם מסכות ועם מרחק והכי חשוב, אני אומר את זה בכל השידורים, לא נמנע התקהלויות - אין לנו אפשרות לנצח את הנגיף הזה ונלך שוב ושוב להגבלות".
כמו כן, הוא התייחס לאיומים הנשמעים מפי נציגי המגזר החרדי, כי במידה ויוחלט על יציאה מדורגת מהסגר על פי תוכנית הרמזור, הם לא יישמעו להנחיות: "אני עצוב מאוד ואני מודאג מאוד אבל אני מניח שהשכל הישר בסוף יגבר, גם במנהיגות הלאומית, גם במנהיגות המגזרית וגם אצל ראשי היישובים. אין לנו ברירה אחרת, הנגיף לא מבחין בין אדם כזה או אחר, מדת כזו או אחרת, עם אמונה כזו או אחרת, אין לנו ברירה. יש תחלואה קשה, מחלה קשה, צריך לשמוע את החולים הקשים את המצבים הטרגיים של אנשים שאיבדו את יקיריהם. אנחנו יודעים שיש היום תחלואה ותמותה גם אצל אנשים צעירים, אז מה אנחנו רוצים? שהדבר הזה ימשיך ביתר שאת? זה לא עונש נהפוכו, זה מקומו בהם המדינה תצטרך להשקיע, תצטרך לטפל ביישוב, לטפל באותם מקומות שסגורים".
יו"ר ביה"ח אסותא הודה כי "המחלה הזאת תלווה אותנו שנה-שנתיים לפחות. לפני שבועיים הייתה סגירה של מקומות עבודה בהם יש אדם יחיד, אני לא חושב שיש סיבה שנגר לא יכול לעבוד בנגריה גם כשיש סגר קשה, אני חושב שכול מי ששומר על הכללים אין שום סיבה שלא ימשיך לעבוד וגילאי 0-6 אנחנו יודעים מכל העולם וגם מהנתונים אצלנו, התחלואה מאוד נמוכה והיא תאפשר לאנשים צעירים לצאת לעבודה כי בלי זה אנחנו נכנסים למצב כלכלי קשה. ואני לא רוצה לדבר בסיסמאות של מה זה מצב כלכלי קשה ברמה הלאומית, אנשים שלא יהיה להם כסף ללכת למכולת לקנות לחם וחלב".
על מי שמוביל את המאבק בנגיף קורונה, הפרויקטור פרופ' רוני גמזו אמר פרופ' שמר: "הוא איש שצריך להעריץ אותו, מוכשר בצורה יוצאת דופן איש ללא חת באמת רואה בזה משימה שצריך כאן לטפל בעם ישראל בדרך הכי טובה ואני חושב שהוא לא נשבר ועל זה הוא ראוי לכל המחמאות. הוא כנראה חסין אש וחסין חבטות והוא ממשיך לטפל ביישובים וממשיך לטפל בנושא של תוכנית הרמזור ובנושא של הקמת המערך בכל צורותיו של חקירת וקטיעת שרשרת ההדבקה. הוא שליח אמת של מערכת הבריאות, אני מקווה מאוד שבראשון לנובמבר הוא לא יחזור לביה"ח איכילוב. לא הרבה אנשים היו נשארים בתפקידו במצב בו הם כל כך מותקפים, ואני חושב שצריך לברך אותו שהוא עושה עבודה טובה מאוד".
לסיום, הוא ניסה להשיב על השאלה – לאן פנינו מועדות?
"אני אדם אופטימי, בסוף אנשים יתעשתו בסוף אנשים יבינו שיש פה מחלה קשה, לא פשוטה, נגיף שאנחנו עוד לא מכירים וחיסונים שאנחנו עוד לא רואים באופק. התמונות והסיפורים קורעי הלב של אנשים צעירים ומבוגרים שהולכים לעולמם. עם ישראל צריך להבין שההתקהלויות האלה זה אבי כל חטאת וצריך בשנה הקרובה לזכור שהחתונות האלה יהיו בפורום מצומצם. אין מה לעשות, אין לנו ברירה אחרת, כי בלי זה נגיע לתחלואה שלא נוכל להתגבר עליה. אני אופטימי".
עריכה: עופרי גליכמן