שיעור התחלואה בקורונה ברחבי הארץ מתחיל לרדת ולשוב לזה שהיה לפני ימי הסגר השני, אך למרות זאת בעלי עסקים רבים בישראל, ביניהם מנהלי ועובדי חדרי הכושר, חשים כי אף אחד בצמרת הממשלתית לא מנסה להחזיר אותם לפעילות.
קרן שתוי, מנכ"לית 'הולמס פלייס', שוחחה עם ענת דוידוב וסיפרה עוד על המצב הכלכלי העגום בו מצויים חדרי הכושר בימים טרופים אלה: "אנחנו לא מצליחים לקבל אוזן קשבת ושיח למרות הרבה מכתבים ששלחנו, בקשות ומתווים, ואנו בעיקר עסוקים בלהכין מכתבים ולקוות שמישהו יקרא אותם. לא עונים לנו ואנחנו ניזונים מהחדשות. יש לי תחושה שמשהו הפך להיות קצת אישי".
בהמשך דבריה, הסבירה מדוע חדרי הכושר בטיחותיים בניגוד לדעה הרווחת בקרב בכירי צמרת המלחמה בקורונה, ולא יעלו את מספר החולים: "אין עוד מקום במדינת ישראל שבו אפשר לקטוע את שרשראות ההדבקה כמו שבחדרי הכושר. אם במקרה נכנס לחדר הכושר שלי חולה קורונה וזה קרה כמה פעמים, היינו בקשר עם משרד הבריאות, אנחנו יודעים מי האיש, מתי הוא ביקר אצלנו, מי היה בקרבתו ומסוגלים להכניס את האנשים הנכונים לבידוד באופן מדויק יותר ממערכות השב"כ. אנחנו לא מזלזלים בנגיף אבל זו שאלה של נזק מול תועלת".
בסיום דבריה, התייחסה קרן שתוי בגילוי לב לנזקים הבריאותיים של סגירת חדרי הכושר על ציבור המתאמנים: "אם הקורונה פה והיא תהיה פה עוד שנה ככל הנראה, אי אפשר לסגור אנשים בבתים. אנשים משמינים ובדיכאון. זה מתסכל נורא חוסר הוודאות. כל יום שחדרי הכושר סגורים אני וכל הענף מפסידים הרבה כסף, אבל אני באמת חושבת שההפסד הגדול הוא הבריאות של האנשים".
עריכה: מיכל קדוש