את הרגע הזה, אין אוהד כדורגל בארץ ובעולם שלא זוכר; הזיכרון החי ביותר של אגדת הכדורגל דייגו ארמנדו מראדונה, אז במונדיאל 86' כשהבקיע את שער הניצחון מול אנגליה. הגול הזה, שלווה בצעקות התרגשות ובדמעות של אושר בעיניהם של רבים, היה זה שהוביל את ארגנטינה לזכייה בגביע העולם. השער השני שהבקיע באותו משחק, זכה לשם 'יד האלוהים' והפך את מראדונה, אז שחקן צעיר וקפטן הנבחרת, לכדורגלן בעל שם עולמי.
בשעות האחרונות פורסם כי מראדונה הלך לעולמו, ימים ספורים לאחר חגיגות יום הולדתו ה־60, זאת כתוצאה מדום לב שבו לקה בביתו. בחודש האחרון אושפז בעקבות קריש דם במוחו, ואף נאלץ לעבור ניתוח חירום.
ברגע הישמע הבשורה המצערת, הוקדשה תוכנית הספורט של 103fm לאבדה הקשה והכמעט לא תיאמן של עולם הספורט, והפרשנים שהתארחו בפאנל התוכנית עלו לשידור וספדו לאדם שהצליח לשנות את פני הכדורגל.
העיתונאי עוזי דן ('הארץ') הביא את תגובת העולם באשר לבשורה הקשה: "לא התקבלה הודעה רשמית על מותו של מראדונה מהמשפחה או מבית החולים, אך זה נכון, כל כלי התקשורת בארגנטינה ובעולם מדווחים על הידיעה על מותו". לדבריו, לאחר שמראדונה השתחרר מבית החולים בחודש האחרון "הוא נראה בסדר".
אבלים ב'פינת מראדונה' ברחובות נאפולי, הערב // צילום: CARLO HERMANN/AFP via Getty Images
גם פרשן הכדורגל העולמי יעקב זיו, שהתקשה להאמין למשמע הדברים, הביע את הערכתו הרבה כלפי השחקן, שהפך את הכדורגל ברחבי הגלובוס למה שהוא היום: "מותו של מראדונה זה סופו של עידן, דייגו היה שחקן שהרים את ארגנטינה לשחקים ויחד איתה את כל אוהדי הכדורגל. עד היום מתווכחים מי השחקן הגדול ביותר בעולם. הוויכוח הזה לא ייגמר, אבל אני חושב שמראדונה הביא נבחרת שלמה במו רגליו לזכות במונדיאל במקסיקו, הוא היה שחקן מדהים. כולנו בהלם מוחלט".
בהמשך דבריו, סיפר כיצד מראדונה ליווה אותו ברוחו לאורך הקריירה המקצועית, כאשר החשש הכבד לבריאותו תמיד העיב על המצב: "אנחנו כולנו יודעים שהוא הסתבך בבעיות בריאותיות. הבריאות שלו באמת הייתה מעורערת, ואני חושב שגם העובדה שהוא לא הצליח להיות מאמן עשתה לו רע". בגילוי לב, שיתף זיו כי היה בן גילו של מראדונה, מה שהופך את המוות הפתאומי להרבה יותר כואב ומהדהד עבורו: "זה מרגיש לי מאוד אישי".
מראדונה במדי ברצלונה, 1982 // צילום ארכיון: JOEL ROBINE/AFP via Getty Images
יהודה ארם ('ספורט 1'), ששוחח אף הוא עם רון קופמן וצביקה שרף במהלך התוכנית, סיפר כיצד הצליח להגשים את חלומו ולפגוש את אליל נעוריו: "דייגו זה דבר שאתה נדבק אליו, יש לי מספיק שעות איתו וגם הייתי אצלו בבית. אני עם דמעות בעיניים, הוא זה שנתן לנו את השמחה הגדולה ביותר בכל תולדות ארגנטינה. אני חושב שמה שהרג אותו בסופו של דבר היה הריב שהיה לו עם המשפחה הקרובה שלו. הוא יישאר האלוהים של ארגנטינה".
עוד סיפר ארם בהערצה ובלב כבד על ביקורו האחרון של מראדונה בישראל בשנת 1994, בעת שביקר בירושלים כשסביבו אינספור שוטרים המגנים על הנכס הספורטיבי המבקר במחיצתם: "אין לי מילים, אני מרגיש מאוד רע עם הסיפור הזה ואיני מאמין שמותו הגיע בשלב כל כך מוקדם", סיפר.
מראדונה באחד מצילומי האחרונים, צופה במשחק בבואנוס איירס, בחודש מארס השנה // צילום: ALEJANDRO PAGNI/AFP via Getty Images
עריכה: מיכל קדוש