ספורט
עם רון קופמן, יוני הללי, אריה מליניאק, משה פרימו, צביקה שרף ואלי סהר

מראדונה השכיח את 1978

מותו של מספר 10 דחק לשוליים את זכייתה הראשונה של ארגנטינה בגביע העולם • דני דבורין נזכר ב'אל מטאדור': מריו קמפס, שהיה גיבורה של אותה זכייה


כמעט שבוע חלף מאז הלך דייגו מראדונה לעולמו. אין ספק שהוא הכדורגלן הארגנטינאי הגדול ביותר, ומדובר בארגנטינה שהיו לה כמה מענקי הכדורגל בעולם, בהם אלפרדו די־סטפנו ועומר סיבורי. באינספור כתבות על מראדונה, הושם בימים האחרונים דגש על העובדה ששימח את עמו, ב־1986, בהובילו את הנבחרת לזכייה בגביע העולם.

במיוחד צוין 'שער היד' שאותו הבקיע באותו טורניר לרשתו של פיטר שילטון, שוערה של אנגליה. השער הזה נחשב לנקמה המתוקה בעקבות מלחמת פוקלנד, שהייתה בין שתי המדינות ב־1982. אולי, לכן, בארגנטינה לא התרשמו יותר מדי מהשער שכבש מראדונה בידו, כי מבחינתם העיקר שהיד סייעה לה לנצח 1:2 את האנגלים.

ואולם, בתוך כל אותו שבוע נשכחה וכמעט לא הוזכרה זכייתה הראשונה של ארגנטינה בגביע העולם. פשוט, מראדונה של 1986 דחק אותה לשוליים. זו, איפוא, הזדמנות להזכיר שב־1978 זכתה בו ארגנטינה, בניצוחו של חלוץ נפלא, הטוב ביותר בתקופתו, מריו קמפס. במשחק הגמר, שהיה בבואנוס איירס, הבקיע קמפס שני שערים, והוביל את הנבחרת לניצחון 1:3 על הולנד.

קמפס היה מבקיען מלידה. בין היתר שיחק בקבוצת ולנסיה, בספרד, שם כונה בשם 'אל מטאדור'. הוא היה פעמיים מלך שערי הליגה הספרדית. ב־1978 הבקיע 6 שערים בגביע העולם, והוכתר כמלך שערי הטורניר. את הקריירה שלו החל בקורדובה שבארגנטינה, וכדי להעריך את תרומתו העצומה לכדורגל, נושא האצטדיון האולימפי של קורדובה את השם 'אצטדיון מריו קמפס'.

ב־1986 הדליק מראדונה את עולם הכדורגל, אבל כאמור, לנבחרת הכדורגל של ארגנטינה זו לא הייתה הפעם הראשונה.

01/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דני דבורין
דני דבורין  |  צילום: 103fm
Paris