כמעט שנה אחרי שנגיף הקורונה נכנס לשגרת חיינו והצליח לעוות אותה בצורה חד משמעית אנחנו סוף סוף מצליחים לראות את הסוף. לאחר שאמש (ש') חוסנו ראש הממשלה ושר הבריאות, החלו הבוקר להתחסן עובדי בתי החולים וקופות החולים יחד עם בכירים במערכת הבריאות בישראל, אחת מהן היא ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, שהגיעה לבית החולים בשעת בוקר מוקדמת לקבל את מנת החיסון הראשונה. אז איך היא מרגישה? מצוין, ותודה ששאלתם. האם החיסון הוא הסוף למסכות הפנים ולריחוק החברתי המדכא? כנראה שאנחנו נצטרך לחכות.
"אני אחרי החיסון ומרגישה נפלא", סיפר ד"ר אלרעי פרייס, "זה אור בקצה המנהרה. הקצה מתקרב, אבל עדיין יש מנהרה לעבור. זו באמת בשורה מאוד גדולה שהיום אנחנו מתחילים את מבצע החיסונים הגדול בישראל, אבל עד שהחיסונים ישפיעו ייקח איזה חודשיים או שלושה ואנחנו לא יכולים להיכנס לשאננות, ולכן אנחנו נדרשים לעשות צעדים בשביל למנוע תחלואה עד שהחיסון יעשה את האפקט שלו במדינה".
כשנשאלה האם המנה הראשונה לא מספיקה היא אמרה שאחרי המנה הראשונה של החיסון מסתכלים על הנוגדנים ורואים שיש 50 אחוז הגנה, "אבל אנחנו לא ידועים כמה זמן זה נמשך. זה לא ברמה שאנחנו היינו רוצים לסמוך עליה. לכן, חשוב לקחת את המנה השנייה אחרי 21 יום, כי אז החיסון מגיע להגנה של 95 אחוזים וזה נותן בוסט משמעותי למערכת החיסון".
בהמשך התייחסה לחשש כי משרד הבריאות יחייב את האזרחים במדינה להתחסן, ואמרה: "החיסון הזה הוא זכות, הוא לא חובה. מי שמרגיש לא בנוח לא צריך להתחסן, שלא יתחסן, אבל אני מקווה שכולם ירגישו בנוח. יש לנו מספקי עדויות לכך שהחיסון הזה יעיל. אני וגם משרד הבריאות לא במקום של להכריח אנשים לבצע את החיסון. למנוע מאנשים להיכנס למקומות זה סוג של מניפולציה שמשרד הבריאות לא יעשה אותה. הדרכון הירוק פשוט יגרום להקלה עבור חוסר צורך לעשות בדיקות. אני מקווה שעד אפריל-מאי נצליח לחסן את רוב המדינה".
לסיום, התייחסה למוטציה, והסבירה שהיא מעלה את יכולת ההדבקה של הווירוס ב־70 אחוז, וישנה עלייה בכמות המאושפזים. אז למה מטוסים ממשיכים לנסוע על קו ישראל-בריטניה? לדבריה, הם עובדים בשיחות אל תוך הלילה סביב העניין הזה, והיום מתכנס הקבינט לדון בעניין.
עריכה: עדן בן ארי