פרופ' אלון גרוסמן, מנהל מחלקת הקורונה בבית החולים בלינסון, התחסן בשידור חי, והסביר לענת דוידוב וגולן יוכפז על מבצע החיסונים שיצא לדרך היום (א'). לדבריו, תהליך החיסונים הוא מאוד מסודר וכל אחד מאנשי הצוות בבית החולים קיבל לנייד שעת חיסון.
פרופ' גרוסמן העניק לנו הצצה לרגעים שלפני החיסון, שמסתבר שהם לא היו כל כך דרמטיים. לדבריו, החיסון בכלל לא כאב, והפעולה הושלמה בהצלחה. איזה דברים צריכים לבדוק לפני שמבצעים חיסון למטופל? בעיקר האם יש לו רגישות כזו או אחרת, ותגובה אלרגית קשה, שכן אז הוא לא יכול להתחסן. מעבר לזה, נשים שנמצאות בגיל הפוריות ונמצאות בהיריון לא יתחסנו כי המחקר סביב החיסון לא התייחס לנשים בהיריון.
מחלקת קורונה בבלינסון נכנסה לתפקידה בראש השנה, ועד עכשיו טיפלה ב־300 חולים. "חלק גדול מהחולים נכנס ולא יצא. חווינו פרדות קורעות לב דרך חלון, וכל מיני סיפורים מאוד עצובים. לכן, בשבילנו החיסון הוא בשורה ענקית, ולא חשבנו שזה יגיע כל כך מהר. זו בשורה מאוד מרגשת, אבל חשוב לי לציין שפסטיבל החיסונים הזה מסוכן - אנחנו נהיה חייבים להמשיך לשמור על ההנחיות, ולהחזיק מעמד עוד קצת, עד שכולנו נצליח להגיע לחיסוניות העדר", הסביר הפרופ'.
הוא פנה לציבור והסביר מדוע החיסון בטוח, ואמר: "אותם בודדים שנידונו לתחלואה קשה ומגיעים לבתי החולים מבינים שאין לנו באמת איך לעזור להם - הם ימותו. החיסון הזה יעיל - הוא בטוח, ואין שום סיבה לא לעשות את החיסון הזה ולשמור על האנשים שיקרים לנו. אנחנו לא המצאנו את החיסונים היום, קשה להאמין שאנחנו נגלה משהו בעוד שנה שהחיסון הזה עשה".
בהמשך עלה לשידור ד"ר עמוס דודי, רופא בבית החולים מונטיפיורי בניו יורק, וסיפר על התמונה העגומה בארה"ב: "האנשים במדינת ישראל צריכים להרגיש ברי מזל, בגלל שאין כל כך הרבה חיסונים פה, רק שליש מהמחלקה שלי התחסנו לקורונה לנו אין מספיק חיסונים, אני מבין שההורים שלי בארץ מתחסנים ביום חמישי. התחלואה עלתה כפליים, פתחנו את מחלקת הקורונה והיא התמלאה מיד. אנחנו נמצאים מול שבוע מאוד קריטי, ואין לי ספק שתהיה עליה נוספת בתחלואה".
עריכה: עדן בן ארי