בפתח התוכנית, סיפר ניסים משעל על תקופת משפטו של ג'ונתן פולארד, המרגל היהודי, שחזר אתמול (ד') לישראל, אחרי 30 שנה בכלא האמריקני.
"אני הייתי כתב הטלוויזיה בוושינגטון, הגעתי לאחר שהוא נעצר וערב הכרעה במשפטו", סיפר משעל, והוסיף: "אבל אשתו הראשונה אן הייתה עדיין משוחררת לפני הכרעת הדין. יום אחד אני יושב במשרד שהיה לי בוושינגטון, לא רחוק מהבית הלבן, ומגיעה אישה, לא הכרתי אותה, ושואלת 'האם אני יכולה לדבר איתך?', אמרתי לה, 'כן, מי את?', אז היא אמרה, 'אני אשתו של ג'ונתן פולארד, אבל בוא נצא החוצה כי יש לך האזנה פה וה-FBI בחוץ עוקבים אחריי'. ראיתי אישה בלחץ אימים".
משעל המשיך: "יצאתי איתה החוצה, ואז היא התחילה לספר לי מה קרה שם בפרשה האומללה הזו. הגיע יום גזר הדין - הוא קיבל מאסר עולם בניגוד לעסקת טיעון שנעשתה. שר ההגנה של ארצות הברית אז, קספר ויינברגר, יהודי, שלח מכתב לשופט, ערב הכרעת הדין, וסיפר לו על הנזק העצום שגרם פולארד לביטחונה של אמריקה. השופט לא היסס, ביטל את עסקת הטיעון ושלח אותו למאסר עולם".
בהמשך טען משעל כי "ישראל פעלה כאן בטמטום מוחלט. הכול היה ג'יימס בונד לעניים. וזה לא היה המוסד, זה היה רפי איתן. גייסו אדם שרצה לעזור, אבל גם קיבל כסף מישראל וישב במאסר עולם, כשארצות הברית נהגה בו בצורה הכי קשה שאפשר לדמיין למרגל שנתפס. הוא ישב 30 ומשהו שנה על פרשה אומללה".
פלג תהה לגבי השמועות סביב הפרשה. "הפרשה של ג'ונתן פולארד מעוררת אצלי תהיות לגבי העידן שבו אנחנו נמצאים. וזה העידן שאתה לא פעם שואל את עצמך, מה ההבדל בין אמת לשקר, מציאות לדמיון ומה היכולת שלך לברור", הסביר פלג, והוסיף: "לאורך כל השנים, אני קראתי לא פעם פרשנים לענייני ביטחון שסיקרו את הפרשה ואת המשפט ושהדגישו שהמניע של ג'ונתן פולארד היה כספי ולא אידאולוגי. ואת 'הסחורה' במרכאות שהוא מכר לישראל, הוא ניסה למכור למדינות נוספות, בהן פקיסטן, מדינה מוסלמית וכיוצא בזה".
עם זאת, אמר פלג: "כשאתה מנסה לומר את הדברים היום, אומרים לך, 'עזוב, זה שקר. זה פייק ניוז. זה מה שהאמריקאים רצו שנחשוב כדי שנקבל את העונש הקשה שהשיתו עליו'. ואז בסוף, גם כאן בתחנה, בשיחות עם מאזינים, שואלים אותך: 'מאיפה אתה יודע? על מה אתה נסמך?', אתה אומר, 'קראתי אצל הפרשן הביטחוני יוסי מלמן, שמעתי מעמיתי אמנון אברמוביץ' שסיקר בשעתו את הפרשה'. ואומרים לך, 'הכול זה פייק ניוז'".
משעל, ששהה באותה תקופה בארצות הברית, השיב כי "היו לי חברים שהתפללו איתי יחד בבית כנסת בפנטגון. יום אחרי שנגזר עליו מאסר עולם, הם פחדו לדבר איתי. היה פחד אימים שמא כולם חשודים. האמת תמיד נמצאת באמצע. הוא לקח כסף, נתנו לו כסף, בד בבד הוא אהב את ישראל. הוא התאהב במפעילים שלו שסיפרו לו כמה הוא עוזר וכמה חשיבות עליונה יש למסמכים שהוא היה מביא. הוא היה מביא מסמכים ביום שישי למישהי שהייתה בשגרירות. היא הייתה לוקחת את זה ממנו בחניון לרחיצת רכב, מדפיסה את הכול, מצלמת הכול ומחזירה לו ביום ראשון. הוא התאהב באביאם סלע, טייס חיל האוויר שהיה בארצות הברית בלימודים, הוא הפעיל אותו. האמת תמיד נמצאת באמצע. אהבת ישראל הייתה לו, הוא גם אהב כסף".
עריכה: אמיתי דואק