איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"לא זכור לי דבר כזה וראיתי הרבה"

פרופ' אליהו סורקין, מנהל מחלקת קורונה וטיפול נמרץ בביה"ח מעייני הישועה על המצב הקשה: "בשעה מסוימת הכל נראה בסדר, ופתאום יש קריסה רב מערכתית"


בעקבות שיעורי התחלואה הגבוהים בנגיף קורונה ברחבי הארץ, בתי חולים רבים בישראל כורעים תחת העומס ומתקשים להתמודד עם התפוסה הגואה במחלקות הקורונה; האם בתי החולים מצויים על סף קריסה?

פרופ' אליהו סורקין, מנהל מחלקת קורונה וטיפול נמרץ בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm וסיפר על השלכותיה הקשות של הקורונה על בית החולים: "החולים הקשים הם צעירים ונשים בהיריון במצב קשה מאוד, אם בשעה מסוימת הכל נראה בסדר, ופתאום יש קריסה רב מערכתית. המחלה הזאת היא דבר נורא".

עוד הוסיף, כי: "בטיפול נמרץ קורונה אנו בתפוסה של 150 אחוזים, הגיל הממוצע של החולים הוא בסביבות 38. היו נשים בנות 20, גברים בני 35-40, פשוט נורא. יש נשים בהיריון שבאות בשליש השלישי של ההיריון וחייבים לעשות להן ניתוח קיסרי דחוף כדי להציל את חייהן. יש לנו ארבע נשים בהיריון בטיפול נמרץ קורונה, ואני רואה עלייה בתחלואה בקרב נשים בהיריון, לא זכור לי דבר כזה. אין לי הסבר, אין טיפול למחלה הזאת, זה לא עובד. מדובר באי וודאות מוחלטת, כשרופא חושב שיש לו את האמת מתברר שזה לא נכון. יש לנו כלים לעזור לאנשים במצוקה, אבל במחלה הספציפית הזאת אין לנו סוג של אנטיביוטיקה נגדה".

העומס בבתי החולים, מזכיר לי את הקורונה באיטליה 

בסוף דבריו, התייחס פרופ' אליהו סורקין, מנהל מחלקת קורונה וטיפול נמרץ בבית החולים מעייני הישועה למשבר הכלכלי בו מצויים בתי החולים הציבוריים בישראל: "הטיפולים בבית החולים כוללים ציוד מאוד יקר, ואנו לוקחים על עצמנו את העול הכספי הזה. ההון הזה הוא על הכתפיים של המוסד שלנו. אני מתחיל להרגיש כמו שהיה באיטליה עם העומס בבתי החולים. אנו לא יכולים לעשות תיעדוף בין מאושפזים, אבל צריך שיתוף פעולה עם קופות החולים כדי שהטיפול יתחיל בבית. רואים כמה המצב הנפשי של האדם משפיע על המחלה. כששמים אנשים כאלה בבית זה משהו אחר לחלוטין. זו מלחמה לכל דבר".

עריכה: מיכל קדוש 

20/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris