איפה הכסף
עם ענת דוידוב

חיסונים כתנאי להמשך עבודה?

19935

במרכז השאלה הזו עומדת חוות דעת משפטית של עו"ד נחום פינברג שהסביר: "אני מקווה שאנשים יבינו - או שהם מתחסנים או שהם יוצאים לחל"ת"


בעוד מבצע החיסונים ממשיך, המחלוקת המשפטית סביב זכויותיהם של מי שבוחר לא להתחסן נמשכת. האם ייתכן שלא רחוק היום בו מעסיקים יוכלו לפטר עובדים שמסרבים להתחסן לנגיף קורונה? עורך הדין נחום פינברג, מומחה לדיני עבודה ומי שניסח את חוות הדעת המשפטית בעבור התאחדות התעשיינים בנושא, שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm והדגיש: "לא יכול להיות שבן אדם שלא רוצה להתחסן, יכפה את עצמו על ציבור שלם".

"למעסיק מותר להגן על עצמו, על העובדים שלו ועל הלקוחות שלו", הסביר עו"ד פינברג את חוות דעתו המשפטית. "מהרגע שאמרנו שהוא יכול להגן עליהם, אז הרכיב הראשון לכך הוא ללכת להתחסן. אם עובד אינו רוצה להתחסן אך יש לו אפשרות לעבוד מהבית, שיעבוד מהבית. אם אין אפשרות כזו להעסקה מהבית, עליו לצאת לחופשה או לחל"ת. ורק אם העובד אינו מסכים גם לזה, אז נמליץ לשקול את פיטוריו".

עו"ד פינברג הדגיש כי "הפיטורים הם האפשרות האחרונה ברשימה, אני חושב שלא נגיע לזה. אנשים יבינו - או שהם יתחסנו, או שהם יצאו לחל"ת. לא יכול להיות שבן אדם שלא רוצה להתחסן, יכפה את עצמו על ציבור שלם", הוא אמר והוסיף: "כל זכויות העובדים הן חשובות מאוד, אבל הן יחסיות. מולן עומדות טובת הציבור וטובת הלקוחות".

"אם עובד אינו רוצה להתחסן, שיציג אחת ל-48 שעות תוצאות של בדיקה שמראה כי הוא נקי מנגיף קורונה", הוסיף עו"ד פינברג והדגיש את הצורך להגן על המעסיקים. "יכולה להיות סיטואציה בה מגיע עובד לא מחוסן, ומישהו אחר חולה בגללו בקורונה קשה. יש לו זכות תביעה נגד המעביד על רשלנות".

בהמשך, התייחס עו"ד פינברג לפרסומים הבוקר (ג') על מורה לא מחוסנת שלימדה בבית ספר במטה יהודה, התגלתה כחולת קורונה ובעקבותיה נכנסו בידוד למעלה מ-50 תלמידים. "בגלל מורה שלא רוצה להתחסן, חמישים אנשים נכנסו לבידוד. איזה מין דבר זה?", מתח פינברג ביקורת. "בצדק התגובה של הרשות המקורית היא שמורה שלא יתחסן – לא יוכל לעבוד עם תלמידים. מצוין".

עריכה: ג'וני דוב

16/02/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
Paris