חברי פורום ראשי ענף ההסעדה קיימו אמש (א') ישיבת חירום עם בכירי משרד הבריאות, ואף הציגו בפניהם מתווה חזרה לפעילות על פי מתווה התו הירוק. עוד פורסם, כי המודל העסקי של ענף ההסעדה לא מאפשר היתכנות כלכלית לפעילות של מתחת ל־75 אחוזי תפוסה. השף אסף גרניט שוחח עם ענת דוידוב בסיום התוכנית, וסיפר על תחושותיו בעקבות ענן חוסר הוודאות המרחף מעל הענף.
"אתמול היינו בשיחה עם נציגי משרד הבריאות וניסנו להבין מהו המתווה, אבל קיבלנו בעיקר שאלות שמופנות אלינו. הם שאלו אותנו איך אנחנו חושבים שצריך להיות המתווה, ופחות חשפו את מה שהם מתכננים. זה מאוד מוזר. מחסנים פה את האוכלוסייה כבר ארבעה חודשים, אז למה בנקודת זמן הזו, על פניו שבועיים לפני פתיחת המסעדות, אין שום מתווה", אמר גרניט.
כשנשאל גרניט מה היה המתווה אותם הציגו לנציגי משרד הבריאות הסביר באריכות שלפי הרעיון שלהם יהיה 85 אחוז תפוסה בתוך המסעדות לפי מתווה התו הירוק ובחוץ תהיה הושבה עם תפוסה מקסימאלית לפי התו הסגול, ובמרחק שני מטר משולחן לשולחן. "אנחנו רוצים להצליח לפתוח את המסעדות שלנו, אבל גם להרוויח, ולא לפתוח אותם רק כי הממשלה רוצה שהן יראו פתוחות בשביל לתת תחושה טובה בציבור".
"בעוד כמה דקות אנחנו עולים שוב לפגישת המשך אחרי הפגישה המאוד מבולבלת שהייתה אתמול", שיתף בגילוי לב, וטען שהוא מקווה שהפגישה הזו תצליח להרגיע את ההיסטריה ולהכניס היגיון לתוך התהליך. "מסעדה, זה עסק מאוד בטוח, זה עסק ששומרים בו על התקנות, ואני מקווה שיקשיבו לנו. מסעדנים הם אנשים מאוד אחראיים שבסך הכל רוצים לחזור לעבוד. מקווה שיקשיבו לנו ולא ינחיתו עלינו דברים מלמעלה בכדי שנוכל להוציא את הדברים לפועל בשטח".
עריכה: עדן בן ארי