איפה הכסף
עם ענת דוידוב

הנגיף הסיני, הגרסה הממוחשבת

חברת 'מייקרוסופט' חושפת - תקיפת סייבר סינית ניסתה להשבית מוסדות אקדמיים ותעשיות ביטחוניות ברחבי העולם • רם לוי עם הפרטים על התקיפה המרעישה


הבוקר (ד') חשפה חברת 'מיקרוסופט' כי שרתיה הותקפו במהלך מתקפת סייבר סינית מדינתית. רם לוי, מנכ"ל ומייסד חברת 'קונפידנס', שבעבר היה מרכז ועדת הסייבר של ראש הממשלה, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm וסיפר על יכולותיהם של התוקפים הסינים, ועל ההשלכות החמורות שיכולות להיות למתקפות כאלה.

"מיקרוסופט פרסמה היום תקיפת סייבר סינית על מוסדות אקדמיים, משרדי עורכי דין ותעשיות ביטחוניות. התוקפים לוקחים מידע מתוך אותם ארגונים, ולאחר מכן מדליפים את המידע לציבור, בכך הם יוצרים לארגונים בעיה עסקית ובעיית מוניטין קשה", הסביר לוי. "מספר גדול של ארגונים בארצות הברית הותקפו. אנחנו לא מכירים התקפות כאלה בישראל, אבל מהרגע שמיקרוסופט מצהירה שיש חולשה כזו בשרתים שלה, נפתח חלון הזדמנויות".

"לחלק גדול מהארגונים לוקח זמן עד שהם מוצאים את עדכוני האבטחה של מיקרוסופט, ובזמן הזה הם חשופים. בישראל יש למעלה מ-19 אלף חברות שמשתמשות בשרתים כאלה, ועכשיו נפתח פרק זמן של שבועות וחודשים, עד שאותם ארגונים יצליחו לסגור את הפרצה הזו. בזמן הזה הם חשופים לחלוטין להתקפות", סיפר לוי והזהיר, "מי שישתמש בהתקפות האלה הן מדינות אחרות כמו איראן וצפון קוריאה, שמעתיקות כלים של מדינות מתוחכמות כמו סין, או ארגוני פשיעה שמשתמשים במתקפות כופר, מדליפים את החומרים ורוצים הרבה כסף עבורם".

רם התייחס ליכולות הסייבר הגבוהות של התוקפים הסינים. "הם משתמשים ביכולות הסייבר שלהם למעלה מ-20 שנה, הם פורצים לחברות אמריקאיות, גונבים מחקרים וקניין רוחני, תוקפים מוסדות אקדמיים ותעשיות ביטחוניות, גונבים תוכניות של טילים, מערכות הגנה ונשק", הוא אמר והוסיף, "כל עוד זה מתחיל ונגמר בריגול, זה בחוקי המשחק. הריגול בין מדינות הוא חוקי. הבעיה היא שלפעמים זה חורג מגבולות הריגול, והכלים האלה עוברים לידיים פחות מרוסנות, שמשתמשות בזה למתקפות כופר על בתי חולים ועל תעשיות, ופוגעות בפרטיות של האזרחים. זה כבר מתחיל להיות מסוכן".

עריכה: ג'וני דוב

03/03/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תקיפת סייבר סינית. למצולם אין קשר לנאמר
תקיפת סייבר סינית. למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: Ingram Images
Paris