איפה הכסף
עם ענת דוידוב

קבוצת 'בלאק שאדו' במתקפת סייבר נוספת

11843

לאחר שפרצה קבוצת ההאקרים 'בלאק שאדו' לשרתי חברת הביטוח 'שירביט' - ביצעו ההאקרים מתקפת סייבר נוספת • ד"ר הראל מנשרי עם הפרטים


חברי קבוצת ההאקרים 'בלאק שאדו', שביצעה את מתקפת הסייבר על חברת הביטוח 'שירביט', פרסמו אמש (ש') הודעות שהצביעו על פריצה נוספת - הפעם לשרתיה של חברת מימון ישראלית - 'ק.ל.ס קפיטל'. עוד פורסם, כי קבוצת 'בלאק שאדו' הפיצה ברשת ה'טלגרם' מסמכים של לקוחות החברה, ואיימה כי תפרסם מידע נוסף.  ד"ר הראל מנשרי, ראש תחום סייבר ב־'HIT - המכון הטכנולוגי' בחולון שוחח עם ענת דוידוב והביא פרטים נוספים על המתקפה שעלתה לכותרות.

ד"ר הראל מנשרי התייחס למתקפת הסייבר, והסביר מדוע הכופר הוא רק מסך עשן. לדבריו, מטרות התקיפה הן: "הוצאת מידע מחברה, ושימוש לטובת מי שרוצה את המידע הזה אצלם; פגיעה והרס של מערכות, ממש מחיקה של מערכות ממוחשבות ומערכות מידע; ופעילות השפעתית־תודעתית, באמצעות אותה פעילות ברשתות החברתיות, בערוץ שהם פתחו".

עוד ציין כי מדובר בחברת תקיפה מטעם איראן אשר "מתחזה לארגון של האקרים פליליים. אנחנו רואים כאן מאפיין פעולה מאוד דומה למה שקרה מול חברת שירביט". עוד הוסיף מנשרי כי מאז מארס 2020 חל שינוי מגמה במודיעין האיראני, "הם עברו לתקיפה הרבה יותר מסיבית בתחום הסייבר. זה לא שהם לא עשו לפני כן, אבל במשך הרבה מאוד שנים לא ראינו הצלחות גדולות. הם מנסים לפגוע גם במטרות תשתית והפגיעות שלהם מינוריות. איפה שהם מצליחים, זה במקומות בהם היו כישלונות בהגנה".

על אף שמדינת ישראל מגנה מערכתית על התשתיות הקריטיות שלה, המרחב הציבורי נותר פרוץ. לדעתו של ראש תחום הסייבר במכון הטכנולוגי HIT הסביר כי "במדינה דמוקרטית, אזרחים צריכים להבין שהם צריכים להשתתף בלחימה, זה אומר, שיהיה לכל אחד על המערכות שלו אמצעי הגנה. זה אומר, בין היתר, לתת אפילו הסברה והדרכה מצד גורמים ממשלתיים. המדינה לא מקצה מספיק משאבים למערך הסייבר כדי שהוא יעמוד בחובות שלו כלפי הציבור".

               

עריכה: עופרי גליכמן

14/03/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מתקפת סייבר נוספת לאחר הפריצה לשרתי 'שירביט'
מתקפת סייבר נוספת לאחר הפריצה לשרתי 'שירביט'  |  צילום: פלאש90
Paris