לאחר שנים של דיונים, סוגיית גיל הפרישה לנשים קיבלה מוקד מרכזי בדיוני הממשלה; על פי הפרסומים, הממשלה אישרה בתחילת השבוע (א') את ההצעה להעלאת גיל הפרישה לנשים, שעתיד לעלות בהדרגה מגיל 62 ל־65 במהלך 11 השנים הקרובות, כלומר עד לשנת 2033.
יו"ר נעמ"ת חגית פאר הסבירה עוד על המתווה המוצע: "בהעלאת גיל הפרישה לא מדובר על הגיל עצמו, כי גם היום נשים יכולות לעבוד עד גיל 67, אלא על העלאת גיל הזכאות לדמי זקנה. חשוב שנדייק בזה כי המשמעות היא אדירה. לגבי נשים שנפלטו ממעגל העבודה בגיל 50 פלוס, הסיכוי שלהן להיכנס אליו שוב קטן מאוד והולך וקטן עם השנים, וזה אומר שכעת היא תצטרך לחכות יותר שנים על מנת לקבל את קצבת הזקנה. איך אישה כזאת תתפרנס כל השנים? זו הדרישה שלנו, שתהיה לה רשת ביטחון - שתוכל לקבל קצבה, אפילו קצבת השלמה, מהמדינה עד שתוכל לקבל את קצבת הזקנה".
עוד הוסיפה כי: "אי אפשר להחליט שכבר מינואר הקרוב נשים שחיכו לקצבת הזקנה לא יוכלו לקבל אותה ויצטרכו לחכות עוד תקופה. רמת הפגיעה היא מאוד משמעותית, אני לא יודעת אם נשים באמת מבינות את משמעות ההחלטה".
לסיכום ציינה מה מצפים בנעמ"ת ובהסתדרות לראות במתווה שעליו יוחלט: "אנחנו רוצים להוציא את זה לדיון מסודר ומעמיק בכנסת, אי אפשר לבצע את ההחלטה הזאת על רגל אחת. דבר שני להיכנס למתווה, לראות איך נותנים יותר פתרונות ותקציבים לעניין, ודבר שלישי, והכי חשוב, זה לעגן את זה בחקיקה כי אחרת זה יתפוגג עם הזמן. רוצים מתווה שלא דן נשים לעוני, שנותן רשת ביטחון", והדגישה: "יו"ר ההסתדרות מחויב לנושא, זה חשוב לו, זה חלק מהאחריות שלו ואנחנו בהחלט לוקחים חלק פעיל בדיונים. אני מאמינה שיש רצון והבנה גם מהצד השני, גם האוצר מבין את העניין, הוא התקדם והקצה לזה חלק מהמשאבים וצריך להרחיב את זה. קשה לי להאמין שנגיע למצב של סכסוך או שביתה".
עריכה: יעל טלמן