בשיחה עם ענת דוידוב, חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ) ויושבת ראש 'קרן מעגלים' יפה ויגודסקי התייחסו לדרישה להוציא העלאת גיל הפרישה לנשים מחוק ההסדרים, שעלתה בדיון בוועדה לקידום מעמד האישה.
ח"כ רוזין פתחה בהסתייגות מעמדת האוצר בנושא: קיוויתי שהאוצר יבין שמהלך של חקיקה שלא נעשה במשך 15 שנים אי אפשר פתאום להוסיף אותו לחוק ההסדרים. בעיקר כי יש כלל שקובע שבחוק ההסדרים מופיעים דברים שמשפיעים על התקציב הקרוב ולא חקיקה שיכולה להיות מחוקקת בכנסת באופן עצמאי, וכך צריך להיות", והוסיפה: "כשרוצים להתחיל בשוויון לא מתחילים בסוף אלא בהתחלה – מתחילים בחופשת לידה, בחינוך לגיל הרך. יש כל כך הרבה דברים לעשות. זה עונש, זה לא לגיטימי, זה לא בסדר. אני מציעה לאוצר להתעורר, לא נוכל לאשר את זה".
על כך הוסיפה יפה ויגודסקי בכעס כי "שינוי כה מהותי לחברה הישראלית, לא יכול לבוא במסגרת חוק ההסדרים".
עוד אמרה רוזין כי בגילים המדוברים מתחלקות הנשים בישראל ל-3, והסבירה איך השינוי שיפיע על כל אחת מהקבוצות: "יש חלק שרוצות לעבוד מעבר ל-62 והחוק מאפשר להן בלי שום בעיה, יש שליש נוסף של נשים שעובדות במקצועות שוחקים, סייעות בגני ילדים, אחיות, מורות, עובדות ניקיון, הן יצטרכו עכשיו למשוך עד גיל 65. צריך להבין, זה לא העלאת גיל הפרישה אז 'אוקיי, אעבוד עוד כמה שנים', זה בעצם לקחת מהן את קצבת הזקנה. וזה השליש האחרון – נשים שנפלטות משוק העבודה בגיל 55 ולא מוצאות עבודה או כאלה שהיו עקרות בית, במקום שיתחילו לקבל קצבת זקנה בגיל 62 דוחים להן את זה עד גיל 65, מה שאומר שהן ימשיכו לחיות בעוני".
עריכה: יעל טלמן