זכייתו של המתעמל ארטיום דולגופיאט במדליית הזהב ההיסטורית באולימפיאדת טוקיו 2020 הביאה עמה התרגשות עצומה וכבוד אדיר, אך הצליחה להציף באחת את המכשולים בהם נתקלים זוגות רבים שאינם יכולים להינשא בישראל. אנג'לה בילאן, אמו של ארתור, סיפרה כאן ב־103fm כי בנה אינו יהודי, ולכן אינו זכאי להינשא במדינה לה הביא כבוד וגאווה רק לפני חודש. על כן, בחר גיא פלג להעניק לדולגופיאט את תואר איש השנה במסגרת משדר סיכום השנה של 103fm.
"ההישג שלו הוא הישג מדהים בענף שהוא אחד מענפי הליבה של האולימפיאדה", סיפר לניסים משעל, "זיהיתי אצלו את הביקורת העצמית החריפה. כששמעתי את אבא שלו, הבנתי באיזה בית הוא גדל ומאיפה הגיעה השאיפה למצוינות. גם אחרי ההישג האדיר, אביו אמר שהתרגיל שלו לא היה מוצלח. הבנתי באיזו אווירה של ביקורת ושאיפה מצוינות הוא חי כל חייו".
בדומה לסיפורו של דולגופיאט, אזרחים רבים לא מסוגלים למסד את סיפור האהבה שלכם בארץ באופן רשמי, ולבוא בברית הנישואים. "המדינה מערימה עליהם קשיים, לא מקבלת אותם כמו שהם ומתייחסת אליהם כאזרחים סוג ב'", אמר גיא. "מצד אחד, הנושא התנפץ על רקע החיבוק העצום של המדינה וקברניטיה את ארטיום. מהצד השני, ארטיום לא יכול להתחתן בישראל עם בחירת ליבו. זה דבר שלא מתקבל על הדעת".
בהמשך, תהה פלג: "מדוע אי אפשר לאפשר לאנשים להתחתן בנישואים אזרחיים בישראל? למה ארטיום ודומיו צריכים לנסוע למדינה אחרת שהיא לא מדינתם כדי לבוא בברית הנישואים?". לדבריו, "אם ישראל מתגאה בהישגים של דולגופיאט ומבקשת ממנו ומדומיו להתגייס לצבא לסכן את חייהם ולשרת את המדינה - צריך למצוא להם אלטרנטיבה ולאפשר להם להתחתן בחתונה אזרחית במדינתם. זה לא קשור לשאלה אם הוא יהודי או לא על פי ההלכה".
בסיום השיחה, קרא לראשי המדינה למצוא פתרון לבעיה ולאפשר נישואים אזרחיים גם בשטחנו: "עכשיו יש ממשלה אחרת, ממשלה בלי חרדים, ממשלה ששר האוצר שלה הוא אביגדור ליברמן. אם לא עכשיו, אימתי? הקריאה שלי וההצפה של הנושא אולי תגיע לאוזניים הנכונות. לא בזכותי, בזכות ארטיום. בזכות הזהב שאנחנו רוצים לנכס לעצמנו, אנחנו צריכים לאפשר לו לממש את עצמו".
עריכה: מאור ראטה