היום (ד') צפוי לפוג תוקפו של ההיתר הכללי לשעות עבודה ומנוחה שבועית והיקף שעות נוספות במוסדות רפואיים, שעתיד לחרוץ את גורלם של הרופאים בישראל ולגזור עליהם, שוב, תורנויות בלתי נגמרות. בקרוב יציגו שר הבריאות ניצן הורוביץ ושרת הכלכלה אורנה ברביבאי את ההסכם, שעיקרו עד 6 תורנויות בחודש, כשכל אחת היא בת 18 שעות בעשרה בתי חולים בפריפריה, זאת על רקע מאבק המתמחים שהתריעו כי אם לא יקוצרו התורנויות - יתפטרו מתפקידם.
עשרות רופאים מתמחים בבתי החולים ברחבי הארץ החלו לחתום אתמול (ג') על מכתבי התפטרות שיוגשו היום (ד') במידה והמתווה לקיצור תורנויות לא יורחב לכל המקצועות הרפואיים בכל הארץ, לפי דרישתם. שהם ברוך שסיים לאחרונה לימודי רפואה, הגיב לדברים: "אנחנו דורשים קיצור תורנויות מ־26 שעות. בשנת 2000 התורנויות קוצרו מ־32 שעות ל־26. עשר שנים דבר לא קרה, ובשבוע האחרון כולם נזכרים בנושא. במדינות אירופה מתמחים עובדים בשעות עבודה רגילות".
הוא התייחס להפגנה שהתקיימה מול ביתו של שר הבריאות ניצן הורוביץ שלשום, והסביר: "בתחילת השבוע היה דיון בוועדת הבריאות, השרה ברביבאי גיבשה מתווה שהיו בו הסכמות שהגיעו אליהן; ובבוקר הדיון משרד הבריאות עשה סיבוב פרסה, אחורה פנה. בעקבות זאת הפגנו מול ביתו של השר בדרישה שידבר איתנו. הוא בחר לא להגיע, במקום, שלחו לנו שוטרים ו־5 מתמחים נעצרו. הזוי".
כשנשאל האם להערכתו המתמחים יממשו את איומם ויתפטרו אם לא יושג מתווה לקיצור שעות התורנויות, השיב: "ברור לי, מלראות את המתמחים קורסים במחלקות, עובדים בתת ספיקה, שאם המתווה לא יכריז על קיצור תורנויות לכל המתמחים, כולל הכירורגיים, המתמחים יתחילו להגיש מכתבי התפטרות. יש אלף מתמחים שחתמו על הצהרה כזאת, אני חושב שכולם מקווים שזה לא יקרה".
בסיום השיחה, הדגיש: "אנחנו בני אדם, אנחנו לא צריכים לעבוד 26 שעות. אני חושב שהבקשה שלנו לגיטימית - לעבוד 16 שעות".
עריכה: עופרי גליכמן