איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"זה הרבה יותר מורכב מלצעוק 'מקצרים'"

פרופ' אבישי אליס, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית, התייחס למחאת הרופאים המתמחים והסביר: "הקיצור הזה אפשרי רק כאשר יש כוח אדם במחלקה"


אמש (ש') צעדו אלפי מתמחים לביתו של שר הבריאות ניצן הורוביץ, כחלק ממאבקם לקיצור התורנויות שאורכות 26 שעות. לטענת המוחים, הונו אותם לאחר שהבטיחו במשרד הבריאות מתווה המתחייב לקצר את התורנויות, אך לדבריהם "אין מתווה, זה שקר". פרופ' אבישי אליס, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והביע את דעתו בנושא.

הערב ייפגשו מנכ"ל משרד הבריאות הפרופ' נחמן אש ויושב ראש איגוד 'מרשם' ד"ר ריי ביטון, במטרה לנסות להגיע להסכמות. פרופ' אבישי אליס, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית, התייחס למתווה שאושר על ידי שרת הכלכלה אורנה ברביבאי ושר הבריאות ניצן הורוביץ, אותו הגדירו היסטוריה, וטען: "הוא כישלון מוחלט כיוון ששרת הכלכלה, כל מה שעמד לנגד עיניה זה לקצר. זו הייתה האג'נדה שלה. שר הבריאות נגרר אחריה כיוון שנבהלו מהרעש שנוצר. הולכים לדבר הקל, הפופוליסטי והפוליטי ביותר - לקצר. אבל מי יעבוד למחרת בבוקר? מי יטפל בחולים?"

עם זאת, הבהיר: "ב־2021 צריך לקצר את התורנויות של הרופאים, זה לא הגיוני לעבוד 26 שעות". הוא חידד כי "צריך גם להיערך לכך. נכון, זה לא אנושי לעבוד 26 שעות, אבל זה גם לא אנושי שהרופא שמטפל בך לא קיבל את ההכשרה המתאימה. זה הרבה יותר מורכב מאנושי או לא אנושי, שעות או לא שעות. יש מערכת וצריך לפתור את הבעיות בצורה יותר רחבה ומעמיקה. סוף מעשה במחשבה תחילה. אנחנו צריכים לדאוג שהרפואה שאנחנו נותנים תהיה טובה ואיכותית".

לדבריו, על מנת לפתור את סוגיית התורנויות הארוכות יש לפעול תחילה להגדלת התקנים. "צריך לסדר את זה, לארגן את זה מחדש, אולי להאריך את ההתמחות. זה הרבה יותר מורכב מלצעוק מקצרים. יש בזה מידה מסוימת של פופוליזם. הקיצור אפשרי כאשר יש את כוח האדם במחלקה, כדי לנהל את התורנויות ואת העבודה לפני ואחרי התורנויות".

באשר לאפשרות שרופאים רבים יעדיפו להעתיק את מקום מגוריהם לחו"ל, מתוך מחשבה שהתנאים שם טובים יותר, אמר פרופ' אליס: "זו תופעה מוכרת וקיימת. אך אם מישהו משלה את עצמו שבחו"ל עובדים יותר קל, בפחות שעות, טועה ומטעה".

     

עריכה: עופרי גליכמן

10/10/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מחאת המתמחים
מחאת המתמחים  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris