מתקפת סייבר התרחשה הבוקר (ד') בבית החולים הלל יפה בחדרה. מערך הסייבר הישראלי מנסה לסייע יחד עם מספר חברות אזרחיות המתמחות בטיפול באירועים כאלו.עמית התחנה פרופ' רפי קרסו, שבעבר היה מנהל מחלקה בבית החולים הלל יפה, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והתייחס למתקפת הסייבר המדוברת על מערכות המחשוב של בית החולים.
"זו פעם ראשונה שזה קורה", אמר פרופ' קרסו, והסביר כיצד המתקפה השפיעה על ההתנהלות השגרתית בבית החולים: "הכל עובר דרך המחשב, כשחולה מגיע לבית החולים המחשב מוציא לו ברקוד ומדבקות, והם מלווים אותו בכל הדרך. אם אני רוצה לראות מה היה אתמול כדי לדעת מה לעשות היום או להבין מהי תוכנית הפעולה שלי אני צריך להיכנס לתיק הרפואי - היום הכל מושבת".
"חולים שוחררו לבתי חולים אחרים, מרפאות החוץ בוטלו ונעשו רק ניתוחים דחופים. חזרנו לעבוד בשיטה שעבדנו בה בעבר, מזל שהידע הרפואי לא נמצא במחשב אלא בראש", שיתף, והוסיף: "אם אני צריך לדעת מה היו תוצאות הבדיקה אליה שלחתי את החולה אין לי איך לדעת אותן, והמעבדה לא יכולה להוציא אותן כי הן במחשב - זה מעכב את כל העבודה".
האם מתקפת הסייבר השפיעה גם על המיכשור הרפואי? "למכשירים כמו MRI ו־CT יש מערכת מחשוב משלהם, הם מתממשקים למחשב הכללי, אם אני מבטל את המחשב הכללי המערכת מתממשקת עם עצמה", השיב פרופ' קרסו והדגיש כי כאשר המתקפה תסיים התיקים הרפואיים יחזרו.
"ברוך השם עד כמה שאני יודע שום אסון ממשי לא קרה. אולי המקרה ילמד אותנו לעשות גיבוי במערכת נוספת. טובי האנשים של משרד הבריאות ומחלקת הסייבר נרתמו לעניין", אמר.
עריכה: שני רומנו