לאחר מתקפת הסייבר הקשה על בית החולים הלל יפה ביום רביעי האחרון, כ־627 התקפות סייבר כוונו למערכת הבריאות בישראל בסוף השבוע, 72 אחוזים יותר מהממוצע בסופי שבוע קודמים. האם בתי החולים בישראל בסכנה של תקיפות נוספות?
גיל מסינג, מנהל מערך התקשורת הגלובלי בחברת 'צ'ק פוינט', המלווה את בית החולים הלל יפה במאבקה במתקפה, סיפר: "בית החולים עובד והמכשור הרפואי לא נפגע. הם החליטו לעצור את שרשרת ההדבקה וניתקו הכול מהרשת. עכשיו מנסים לייצר רשת אלטרנטיבית כדי שיוכלו לחזור לפעילות רגילה".
"המוטיבציה היא כספית ברוב מוחלט של המקרים", אמר, "היו לא מעט מקרים בשנה האחרונה שהקבוצות שהיו מאחורי מתקפות הכופרה היו מאיראן. במדינת ישראל האיומים שנשקפים בתחום הסייבר הם לא רק איומים כלכליים".
"ההצלחה גורמת לקבוצות תקיפה אחרות לנסות", הסביר מסינג, והוסיף: "בתי חולים נוטים לשלם כי הם חושבים שעדיף להם לשלם את הסכומים מאשר להתמודד עם שיקום של מערכות שנפגעו. בכמה מקומות בעולם הם לא רק מצפינים את החומר אלא גם מאיימים שהחומר יודלף אם לא ישלמו להם. זה סיכון של החולים שהפרטים שלהם יצאו החוצה - זה יכול לקרות גם פה".
"בתי החולים יכולים להיות מוגנים הרבה יותר. ככל שיש יותר מכשירים כך גם רמת הסיכון עולה ומבחן התוצאה מדבר בעד עצמו", הדגיש.