בן כספית ואריה אלדד

"עדיין לא ידוע אם החיסון יעיל לתת זן הדלתא החדש"

התגלה מקרה ראשון של תת זן הדלתא החדש בישראל • פרופ' גליה רהב: "אנחנו לא יודעים עדיין יותר מדי, אבל כנראה שהוא לא יותר מדבק מזן הדלתא"


תת זן הדלתא החדש (Ay4.2) התגלה היום (ג') אצל ילד חולה קורונה ששב לישראל ממולדובה. במשרד הבריאות יקיימו דיון על מנת לבדוק האם מדובר במוטציה מדבקת או קטלנית יותר מזן דלתא המקורי. פרופ' גליה רהב, מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר, שוחחה עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm והביאה פרטים נוספים.

המוטציה החדשה של נגיף הקורונה הגיעה לישראל כבר ביולי ומאז ישנו רק מקרה אחד. "היינו מצפים לעליה הרבה יותר מרשימה אם הוא היה מאוד מדבק. עדיין לא ידוע אם החיסון יעיל אליו וזה בבדיקה", הסבירה פרופ' רהב, "זה מדגיש את החשיבות לבדוק את כל מי שבא מחו"ל עם קורונה, על מנת למנוע כניסה של זנים חדשים".

"כל מדינה שיש בה שיעור גבוה של קורונה וחוזרים ממנה כדאי לא רק לבדוק כשחוזרים, אלא גם לפחות חמישה ימים לאחר מכן", הדגישה, והוסיפה: "זה דבר שלדעתי הוא הכרחי לכל מי שחוזר מחו"ל - לא אצל כל מי שמגיע אפשר למצוא אצלו את הנגיף, יש אחוז קטן שאצלו זה פורץ לאחר מכן".

חיסון הבוסטר VS תת זן הדלתא החדש

מזה חודשיים שמתקיים מערך חיסוני הבוסטר במדינת ישראל, האם החיסון יעיל מול תת זן הדלתא החדש? "לא יודעים מספיק כיוון שבאמת יש עדיין מספר קטן של נדבקים, בארץ יש מקרה אחד. אנחנו יודעים שהחיסון יעיל נגד זן הדלתא ושתי המוטציות האלו לא נראות כל כך משמעותיות אבל זה עוד מוקדם להגיד את זה", השיבה פרופ' גליה רהב.

"נגיף הקורונה לא מפתח הרבה מוטציות, נגיף השפעת עובר הרבה יותר פשוט אף אחד לא מספר על כל המוטציות בצורה כזו", סיכמה. 

עריכה: שני רומנו

20/10/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' גליה רהב
פרופ' גליה רהב  |  צילום: יוסי אלוני/פלאש90
Paris