נדמה היה כי מחאת המתמחים שאיימה על מערכת הבריאות מאחורינו, לאחר שהושגה פשרה עם שר הבריאות ניצן הורוביץ ומשרד הבריאות; אך בהסתדרות הרפואית, הארגון היציג של הרופאים, הביעו זעם וספק אם יחתמו על המתווה שהוצג. מה יעלה בגורל מערכת הבריאות? פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, ששוחח עם ליאת רון ואריה מליניאק ב־103fm, והגיב לדברים.
פרופ' חגי ציין כי הקים בשיתוף פורום המתמחים בהסתדרות הרפואית ועדה מקצועית שבחנה לאורך שנה כיצד נכון יהיה לקצר את משך התורנויות כפי שדורשים המתמחים. "איך לא פוגעים בהתמחות, בהכשרה ובחולים. זה מהלך היסטורי שאנחנו מברכים עליו, בירכתי את שרת הכלכלה ואת שר הבריאות, אך מסתבר לנו עכשיו שכל הדבר לא תפור ולא סגור".
הוא הסביר את חשיבות ההיערכות לכך במערכת הבריאות: "כאשר אתה הולך למבצע כזה של משהו היסטורי שמשנה את כללי העבודה בבריאות הציבור, בבתי החולים, אתה משנה מן היסוד מהלכים שיכולים לפגוע בחולים. לא ישבנו עם משרד הבריאות לתכנן את זה בצורה כזו שלא ייפגעו חולים, שכשמקבלים רופאים צעירם להתמחות, יכשירו אותם לקראת תורנויות".
לטענתו של פרופ' חגי, מספר התקנים שיתווספו, על פי מתווה הפשרה שסוכם בין שר הבריאות למובילי מחאת המתמחים "זעום בהשוואה למה שאנחנו יודעים שחסרים בפריפריה. אין תקציב ייעודי, לא יודעים איך יעבדו בסופי השבוע, ומה יהיה עם שכר המתמחים כאשר מורידים שעות עבודה? יש סוגיות לא פתורות". עוד ציין כי פנה לשר הבריאות ולשר האוצר בבקשה, "בואו נקים ועדת מעקב שהיא חלק מהסכם קיבוצי וזה מחייב".
כשנשאל יו"ר ההסתדרות הרפואית האם יחתום על הסכם קיבוצי חדש על מנת שמתווה המתמחים ייכנס לתוקף, השיב: "אנחנו נחתום על הסכם שיעשה טוב לרופאים, המתמחים ולמערכת הבריאות כולה. בהסכם הנוכחי עוד לא התחלנו משא ומתן". כמו כן, הוסיף ואמר: "יש 7,500 מתמחים במדינת ישראל, 6,500 הם מתמחים של ההסתדרות הרפואית ואנחנו יחד איתם מנהלים משא ומתן, ונפגשים עם שר הבריאות ומנכ"ל משרד הבריאות".
עריכה: עופרי גליכמן