ברוב מוחץ של 17 תומכים מול חבר ועדה אחד, הצביעו חברי ועדת מינהל התרופות והמזון האמריקני ה־FDA בעד אישור החיסון של חברת 'פייזר' לילדים בגילי 11-5. ההחלטה התקבלה על סמך תוצאות הניסוי שערכה חברת התרופות, לפיהן מתן החיסון מגן ב־91 אחוזים מפני הנגיף. גולן יוכפז וענת דוידוב שוחחו עם מומחה ברפואת ילדים ד"ר מאיר עזרא אליה, שהגיב לדברים.
ד"ר אליה הסביר כי חרף המלצת מומחי ה־FDA, בישראל יקיימו דיונים נוספים, "החבר'ה אצלנו לא פחות יסודיים, ודאי לא חותמת גומי". עם זאת, הודה כי להערכתו ישראל תקבל את ההמלצה, "נראה את הנתונים בארץ, ונעשה את ההחלטה הכי טובה עבור ילדי ישראל".
באשר לנחיצות החיסון בקרב אוכלוסייה זו, אמר: "כולנו נחשפנו למסע ה'פייק ניוז' שהקורונה אינה מסוכנת עבור ילדים, וזה פשוט לא נכון. נכון להגיד שהמחלה המיידית פחות מסוכנת לילדים, אבל 1 ל־3,000 ילדים שייחשפו לקורונה יכולים לחלות במחלה קשה, PIMS, ו'לונג קוביד'. אלה הדברים שמטרידים אותנו כרופאי ילדים ואותי כאבא ל־2 בנות בגיל החיסון".
כמו כן, הרגיע את החששות מפני תופעות ארוכות טווח מהחיסון: "אנחנו רואים תופעות לוואי חריגות בד"כ מיד לאחר החיסון ולא יותר לאחר 6 שבועות מהחיסון. נתנו 300 אלף מנות חיסון בישראל לילדים בגילי 15-12, מתוך החיסונים האלה ראינו סך הכול 11 מקרים של דלקת בשריר הלב וכולם היו קלים. כלומר, לא ראינו מחלה קשה אחת בעקבת החיסון, מתוך 300 אלף מנות".
ד"ר אליה הדגיש: "אנחנו ממשיכים לעקוב, אבל גם לא מכירים את זה מהעבר, ואין היגיון ביולוגי מאחורי זה. בסך הכול בסוף היום אנחנו עושים ניהול סיכונים וזה מה שצריך לעשות כל הורה לילד. אנחנו יודעים שווירוסים יודעים לגרום לתופעות מאוחרות יותר. זה לא תיאורטי, בעוד שכל החששות - תיאורטיים".
עריכה: עופרי גליכמן