איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"תהיה דרישה שהתיירים שיכנסו לארץ יהיו מחוסנים כראוי"

ד"ר אשי שלמון, מנהל המחלקה ליחסים בינלאומיים במשרד הבריאות, ביקש להתייחס לכניסת התיירים לישראל • האם צריך לשנות את מתווה התיירים היוצאים?


גורמים במערכת הבריאות מודאגים מהכנסת התיירים לארץ ללא חיסון שלישי, אולם נאלצו לאשרו עקב לחץ מראש הממשלה שביקש להראות התקדמות בחזרה לשגרה. האם בעקבות התחלואה בעולם צריך לשנות את מתווה התיירים היוצאים? ומה בדבר האלימות כלפי צוותי הרפואה? ד"ר אשי שלמון, ראש המחלקה ליחסים בינלאומיים במשרד הבריאות, עם הפרטים.

"החלטנו לפתוח את ישראל לתיירות בדרישה שהתיירים יהיו מחוסנים חיסון שני בחצי שנה האחרונה או חיסון שלישי. בנושא הזה אנחנו לא מבדילים בין תיירים מחוסנים לבין ישראלים מחוסנים. התיירים מבצעים בדיקה 72 שעות לפני ההמראה, בדיקה שניה לאחר הנחיתה ומשוחררים. האם נכון להוסיף עוד בדיקה? זו שאלה טובה אבל כרגע ההחלטה היא שלא. יש מתווה גם לתיירים שבאים ממדינות בהן לא ניתן לקבל מנה שלישית - אישרנו להם לשהות בקפסולה ולהתנהל עם בדיקות מהירות יומיות או בדיקות PCR פעם בשלושה ימים", הבהיר ד"ר שלמון בפתח דבריו.

בזמן שחלק מתחומיי חיינו מתחילים לחזור לשגרה, ישנם תחומים רבים שההקלות לא חלות עליהם. "אנחנו, כאנשי בריאות, אמונים על סוגיית צמצום המגיפה, החיסון והשלכותיה, ולכן מטבע הדברים אנחנו מנסים לשכנע שיש להקפיד. מאידך, שרים שאמונים על תרבות, כלכלה, פנאי, תיירות ותחומים אחרים רוצים לקדם את התחומים שעליהם הם אמונים מה שיוצר שיח. ברוב המקרים יש שיח טוב וענייני", אמר.

"יש מתח בין החובה שהציבור ידע לבין לאפשר לאנשי מקצוע להתבטא"

על ההתמודדות האירופאית עם הנגיף: "צריך להבין שיש הבדל מהותי - אירופה לא חוסנה במנה שלישית והם חווים את מה שאנחנו חווינו באוגוסט, כלומר עליה מאוד מהירה בתחלואה", הדגיש, והעריך: "אירופה תיכנס בשבועות הקרובים למבצע חיסונים רחב ביותר, מה שיוביל לירידה בתחלואה בהרבה מדינות".

"אנחנו במחלה שהיא גלים, לפעמים הגל יורד וצריך כל הזמן לפקוח עין. ברור לכולם שאי אפשר להישאר לאורך שנים תחת הגבלות קיצוניות וצריך למצוא דרך לנהל את שגרת החיים התקופה הזו, מצד שני צריך בזמן לאתר בעיות ולטפל בהם, אם צריך להחמיר אז להחמיר מוקדם לפני שייווצר עוד גל", סיכם ד"ר אשי שלמון.

בהמשך השיחה, הביע דעתו לקיום הדיון הסגור בנוגע לחיסוני הילדים, זאת בעקבות האיומים לעבר אנשי הבריאות: "אני לא מרגיש מאוים לאורך כל המשבר. אני חושב שיש פה מתח בין הזכות והחובה שהציבור ידע שההחלטות יתקבלו בניקיון כפיים תחת הרבה מאוד שיקול דעת, לבין צורך לאפשר לאנשי מקצוע להתבטא בחופשיות ולא לחשוף את עצמם לסיטואציות לא נעימות כי הם מבטאים דעות. פעלו פה נכון, בדיון העקרוני והמהותי של הצגת הנתונים פתחו לציבור כל מי שהיה מעוניין היה יכול לשמוע, ובסוף כשצריך לגעת בנקודה התחתונה אולי נכון לנהל את זה בדרך שבה זה ינוהל".

עריכה: שני רומנו

09/11/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


קורונה
קורונה  |  צילום: יוסי אלוני/פלאש90
Paris