אמש (א') קיבל קבינט הקורונה החלטה להשיב את איכוני השב"כ לפעולה ולעקוב אחר מי שהתגלה עם הוריאנט החדש מדרום אפריקה. סביב ידיעה זו ביקשו ענת דוידוב וגולן יוכפז לשוחח עם עורך הדין אלון בכר, לשעבר ראש הרשות להגנת הפרטיות וכיום שותף במשרד עורכי דין מיתר. בכר מתנגד בתוקף לאיכוני השב"כ מכמה סיבות, וטען כי יש כלים הרבה יותר פשוטים שהמדינה פיתחה לאחרונה, ובקלות אפשר להשתמש בהם.
לדבריו, "הכלי הזה לא בודק קרבה - הוא בודק מיקום, אך באופן נורא לא מדויק. לכן, מדובר בכלי שהוא פוגעני. אם אתה משתף פעולה בחקירה ואתה אומר עם מי שנפגשת, אז אין שום צורך בכלי השב"כ. יש חריקות אפידמיולוגיות שמקובלות בכל מקום בעולם, בטח שבעולם המערבי הדמוקרטי, ומצליחות להביא סטטיסטית תוצאות טובות יותר מאשר דיווחי המיקום - השאלה היא האם משתפים פעולה או לא. אנחנו כבר לא במצב חירום. יש בישראל מאומת וחצי וקוראים לזה מצב חירום? הפתרון הוא מאוד פשוט - אפליקציית המגן 2, שבעבר היא לא עבדה כי המדינה לא עשתה מספיק כדי שזה יוטמע".
בהמשך, טען עורך הדין בכר כי "מדינה שהיא סטארט-אפ ניישן, שיודעת לעשות דברים משמעותיים בזמנים מאוד קצרים כשהיא רוצה, לא מצליחה לפתח אפליקציה שתעבוד במשך שנתיים? זה לא רציני. באף מדינה מערבית לא נעשה שימוש בכלי ביטחוני כדי להתמודד עם הקורונה, ויש מדינות רבות עם יכולות כמו שלנו - ועדיין לא עושות שימוש בכלים ביטחוניים. כשאנחנו מתחילים לעשות את הוויתורים האלה, הציבור כבר מתרגל שרשויות הביטחון יכולות לעקוב אחריו. כמדינה, אנחנו לא צריכים להגיע לשם - לברוח למקומות הקלים, זה דבר מסוכן".
עריכה: דוד זבולוני