ינון ובן פתחו את השעה השנייה באירוח של שר התקשורת יועז הנדל (תקווה חדשה) באולפן. השר הנדל התייחס לפעילות משרד התקשורת ופריסת הסיביים האופטיים וכיצד מדינת ישראל ניצלה מפולחן אישיות. כמו כן, השר הגיב על נושא הכשרות, הגיור והביקורות שספג לאחר הפגישה עם הרבנים והאדמו"ר.
בפתח דבריו, התייחס שר התקשורת יועז הנדל למהפכת הסיבים האופטיים הנפרסים ברחבי הארץ. לטענתו של ינון מגל, מדובר באותו מהלך אותו ניסה לבצע מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, מומי פילבר. "אני לא יודע מה פילבר עשה או לא עשה, אני יודע להגיד לך מה היה לא בסדר עד עכשיו. במשך עשר שנים תקענו את מדינת ישראל בכך שלא פרסנו סיבים אופטיים. היה לי מאוד קשה בסבב הקודם להעביר את זה. גם כ"ץ וגם נתניהו לא הסכימו להעביר את מתווה הסיבים כי הייתה דחייה של התקציב. הצלחנו להעביר את זה בקריאה שניה ושלישית רגע לפני פיזור הכנסת ומאז אנחנו במהפכה מאוד גדולה. אנחנו מגיעים כבר ל־50 אחוזים והמדינה עם הקצב הכי גבוה בעולם בפריסת סיבים. כל חודש שישראל כ"ץ ובנימין נתניהו מנעו ממני להעביר את זה - הפסדנו כסף".
"נפגשתי עם כל אנשים שעבדו במשרד התקשורת, כולל כולם, שאלתי כל אחד מה הוא חושב שהאתגרים הגדולים, היעדים ואיפה הוא חושב שיש בעיות. לא התעסקתי בפרשה של מומי פילבר. דבר אחד כן למדתי - אני לא נפגש עם אף מנכ"ל חברה, מיליונר, טייקון ואף אחד עם אינטרסים בבית קפה או בבית שלו. אצלי כל הפגישות מתקיימות במשרד ותחת בחינה", הדגיש.
על תהליכי הגיור, אמר: "אין לי שום בעיה עם תפיסת ההלכה לגבי הגיור אבל אנחנו לא יכולים להשאיר את זה בידי קבוצה קטנה במדינת ישראל. אני מכבד את הרבנים, את האדמו"רים ועומד על דעתי. למדינה יש תפקיד מאוד משמעותי בקבלת החלטות עם כל הכבוד למגזרים".
במהלך השיחה, תקף ינון מגל את שר התקשורת כי טען שלא ישב עם ערבים בממשלה. השר יועז הנדל הגיב לדבריו: "מעולם לא אמרתי ערבים, דיברתי על הרשימה המשותפת. אני עדיין חושב שזה ביזיון לעשות עסקים עם המשותפת. מה שהליכוד עשה עם המשותפת נגד חוק ציוני זה ביזיון שלא היה כמוהו. אם הייתי יכול הייתי מקים קואליציה רק עם מפלגות שכל חבריהן שירתו בצבא. יש קבוצות שהעדיפו את ביבי ויש קבוצות שהעדיפו לא להקים ממשלה עם שותפים ציונים כאלו".
עוד הוסיף: "הלוואי והיה אפשר אחרת. נכון להיום הצלנו את מדינת ישראל מהליכה למסלול שהוא לא בריא. מהליכה למסלול של פולחן אישיות, שהוא תמיכה באדם אחד. זה לא מסלול טוב ולראייה קח את הנגב והגליל – איבדנו את הריבונות. מי שקידש את מורשת של סעיד אלחרומי זו ממשלה שבמשך 10 שנים התעלמה מכל מה שקורה בנגב. יש המון דברים טובים שנתניהו עשה למדינת ועם ישראל ואני מוקיר לו על כך, זה לא קשור לזה שיש פה קבוצה של אנשים שלא מסוגלת לראות את המגרעות שלו".
עניין ניוד המספרים הכשרים מעורר מהומה בקרב המגזר החרדי. השר הנדל הסביר: "המהלך שאנחנו עושים הוא קודם כל להעמיד את כל המרחבים תחת רגולציה. אני לא מסכים שיהיו אוטונומיות במדינת ישראל, לא במגזר הערבי ולא בחרדי בשום נושא. גם בתחום שאני מופקד עליו בתחום תשתיות התקשורת. בתוך הסיפור של הטלפונים הכשרים - כל מי שירצה יהיה לו. גם אני מבין את הסכנות שיש באינטרנט".
"מכיוון שזה תהליך משפטי של שימוע, ואני מגיע לתהליך בלב פתוח, אני אקשיב לכל הדברים ובסוף אנחנו נחליט. אני לא מסכים שיחסמו שרירותית מספרים, אני לא מוכן שיחליטו מי משווק ומייבא כשר ומי לא. צריכה להיות אפשרות לכל חרדי לקבל את אותן זכויות. כל הסיפור של ניוד מספרים זה בסוף האם אדם בוגר יכול להחליט אם הוא עובר ולאיפה. תחרות תמיד טובה לשוק החופשי ומועילה לאזרח", ציין שר התקשורת.
לאחר פגישתו עם החרדים, ביקורות רבות הופנו כלפי השר יועז הנדל. "מי שהיה שם לא העביר עליי ביקורת. הפגישה הייתה מכובדת וכיבדתי אותם מאוד. אני לא יושב בפגישות מקצועיות עם כיפה, אם הייתי הולך להדלקת נרות אצל האדמו"ר הייתי שם כיפה. אני לא מרגיש צורך להצטדק בפני אף אחד. בתוך השיחה היו שם גם מילים קשות שסותרות את תפיסת עולמי. אני חושב שבמפגש שבין המדינה לבין המגזר, המדינה תמיד גוברת", אמר, והוסיף: "אני מרגיש שמי שנשא את הביקורת, לדוגמה גפני, בעיקר התרגז שלא הזמינו אותו. אני לא מוכן שגפני יקרא לי פריץ או כל מילה אחרת. יש לו בעיה בהבנה מהו יהודי ריבוני בארצו – אין פריצים פה, יש פה יהודים. אפשר להגיד שאני טועה ברפורמה אבל אין כאן פריצים. אנחנו עזבנו את הגולה ויש כאלו שהגולה לא עזבה אותם אבל זה בעיה שלהם".
על המחלוקות בנושא היהדות, הבהיר: "המדיניות שלי היא שתהיה תחרות בשוק הכשרות. אני בעד, אני לא רוצה שתהיה כשרות רק של רבנות כשהם לא אוכלים את הכשרות של עצמם. בנוגע לגיור, יש פה מאות אלפים ישראלים שלא מוגדרים כיהודים כי הם הגיעו בכוח חוק השבות ולכן אנחנו צריכים לייצר תהליך גיור מאיר פנים. היום תהליכי הגיור נמצאים בידי קבוצה מצומצמת. אני לא חושב שצריך להיות מונופול על היהדות בידי קבוצה אחת, טובה ככל שתהיה".
"תמיד הבטחתי לאורך שנים שצריך לשנות. תמיד דיברתי שצריך לשנות את מונופול החרדים על הכשרות והגיור, שצריך לטפל באותם מאות אלפים שעלו מברית המועצות וצריך לייצר להם תהליך גיור מאיר פנים. התהליך ששטרן עשה בצבא הוא מאוד חשוב ואני מאוד בעד זה", סיכם השר הנדל.
עריכה: שני רומנו