תחשבו טוב
עם יהודית גריסרו

"נוצרה קולינריה ייחודית ליהדות"

יונית נפתלי קו-אל, מנהלת התוכן של Foodish, סיפרה על החיבור המיוחד בין אוכל ליהדות • וגם: הסבירה על פסטיבל מאפים אבודים


יונית נפתלי קו-אל, מנהלת התוכן של Foodish, האגף הקולינארי של מוזיאון העם היהודי, סיפרה על הקשר בין היהדות לאוכל: "זה מתחיל מזה שאנחנו נדדנו ואימצנו מנהגים קולינריים ומאכלים וטעמים, ויהודים נתנו להם את האדפטציה שלהם. ככה נוצרה קולינריה ייחודית ליהדות שהיא מאוד מחוברת למקומות שהיא התקיימה בהם מבחינת חומרי גלם ומנעד טעמים ותבלינים וטכניקות בישול אפילו".

בהמשך סיפרה על פסטיבל מאפים אבודים שמתרחש למעשה במאפיות: "אספנו מתכונים וסיפורים משפחתיים מתשעה אופים ביתיים שמחזיקים במתכון ייחודי למאפה, חיברנו אותם לתשע מאפיות, וכל מאפייה בחרה מתכון אחד שהכי דיבר אל ליבה, והיא מכינה אותו במהלך ימי הפסטיבל".

עוד אמרה: "אחת מהעוגות בפסטיבל זו עוגה של אימא שלי. היא עשויה עם בצק שדומה מאוד לבצק של חלה. אצלי במשפחה, מתכונים זה הדבר היחיד שנשאר אחרי השואה".

26/12/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מאכלי היהודים
מאכלי היהודים  |  צילום: מנדי הכטמן/פלאש90
Paris